Marmara Bölgesi sabaha karşı sallandı. Yalova Çınarcık’ta 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi. İşte Yalova’da gerçekleşen ve İstanbul’da da korkuya sebep olan deprem hakkında son dakika detayları…
Yalova’nın Çınarcık ilçesinde sabaha karşı saat 05.36’da deprem meydana geldi. Deprem İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesinde birçok ilde hissedildi. İşte vatandaşların korku ve panik içerisinde uyanmalarına neden olan deprem hakkında merak edilenler…
ARTÇILAR SÜRÜYOR
Yaklaşık 14 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenenen depremin Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’da da hissedildiği öğrenildi. Depremin ardından, saat 07.30’a kadar büyüklüğü 1,5 ile 2,9 arasında değişen 7 artçı sarsıntı daha hissedildi.
VALİ AÇIKLAMA YAPTI
Yalova Valisi Muammer Erol, depremin ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Çınarcık Esenköy arasında saat 05.36 da 4,1 büyüklüğünde meydana gelen deprem dolayısı ile acil çağrı merkezimize, emniyet ve jandarma birimlerimize şu ana kadar can ve mal kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar düşmemiştir” İfadesini kullandı.
‘ARTÇILARI OLACAK MI BUNA BAKACAĞIZ’
İTÜ Öğretim Üyesi, Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, Yalova’da meydana gelen depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Okan Tüysüz, “Bu 4 büyüklüğündeki deprem hepimizi biraz heyecanlandırdı. Yapılacak şey bunu izlemek, artçıları olacak mı buna bakacağız” dedi.
Prof. Dr. Tüysüz şunları söyledi:
“Bu bölge biliyorsunuz çok sayıda deprem üreten faylardan oluşuyor. 1999 depremi bunun hemen doğusunda meydana gelmişti. Büyüklükleri, Avrupa Sismolojik Birliği tarafından 4, AFAD tarafından 4,1, Kandilli tarafından 4,3 olarak veriliyor. Olan deprem karada olan bir deprem. Bu bölgede 4 büyüklüğünde deprem olması bir takım fayların kırılmasına işaret ediyor. Ancak bu herhangi bir depremin öncüsü olarak beklenen bir deprem değildir.
İSTANBUL İÇİN BÜYÜK RİSK GÖZÜKMÜYOR’
Depremler sığ olursa, hissedilir. 4 büyüklüğünde deprem de yüzeyde hissedilebilecek bir depremdir. Halkımıza geçmiş olsun. Telaş edilebilecek bir şey söz konusu değil. İstanbul’da deprem olmasını beklediğimiz fay, şu anki depremin oldukça kuzeyinde. Şu an o fay üzerinde bir deprem olmadığını söyleyebiliriz. Ancak önemli olan depreme hazırlıklı olmak. Bu konuda 1999’dan bu yana çok çeşitli uyarılar yapıyoruz. Ancak hazırlıklarımızın tamam olmadığı yetkili ağızlar tarafından da ifade edilebilmektedir. Deprem herhangi bir zamanda, herhangi bir anda olabilir.
Marmara Denizi’nin güneyinde olduğu için Bursa çevresi, Tekirdağ civarında deprem hissedilmesi olağandır. Ama bunu kısa bir zaman içerisinde izlemek mümkün olacaktır. Deprem üzerinden çok kısa süre geçtiği için o konuda yeterli bilgi sahibi değiliz. Tahminde bulunmak mümkün.”