ref: refs/heads/v3.0
DOLAR
28,9671
EURO
31,1988
ALTIN
1.871,77
BIST
7.913,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
7°C
İstanbul
7°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
12°C
Pazar Çok Bulutlu
11°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Az Bulutlu
13°C
SON DAKİKA
19:10 Beşiktaş, Fenerbahçe Maçına Hazır
19:00 Yerlikaya: Elimizi Gazze’nin, Mazlumların Üzerinden Çekmeyeceğiz
19:00 Yolun Karşısına Geçmek İsterken Hafif Ticari Aracın Çarpmasıyla Öldü
18:40 Kırşehir Belediyesi’nde ‘Zimmete Para Geçirme’ Suçundan 3 Tutuklama
18:34 Bakan Bak, Çekmeköy’de Kamp Ve Eğitim Merkezinin Açılışını Yaptı
18:24 İzmir’de Ormanda Bulunan Top Mermisi İmha Edildi
18:04 Samsunspor Ve Kasımpaşa, Süper Lig’de İlk Kez Karşılaşacak
18:00 Hemzemin Geçitte Yük Treninin Çarptığı Otomobilde Yaralanan Kadın, 11 Gün Sonra Öldü
18:00 Eşini Öldürüp Aldatıldığını İddia Etmişti; Savcı Mütalaasında ‘Aldatan Sanık’ Dedi
17:44 Thy Genel Müdür Yardımcısı Şeker, En Etkin 50 Cfo Arasında Gösterildi
17:40 Eski Eşinin Ateşe Verip Kapıyı Kilitlediği Evde Yaralanmıştı; 36 Gün Sonra Öldü
17:34 Emine Erdoğan: Türkiye Milli Gelirine Oranla Dünyanın En Cömert Ülkesi 
17:32 Bm’den Gaziantep’te ‘Deprem Bölgesinde Engelli Kadınların Anlatılmamış Hikayeleri’ Paneli
17:30 Halkbank, Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda Yarı Finalde
17:30 Mcdonald’s Türkiye, Reklam Ve Pazarlama Alanında 9 Ödülün Sahibi Oldu
17:24 Mardin Ve Diyarbakır’da İsrail Protestosu
17:14 Ümit Özdağ: Akşener’den Geri Dönüş Olmadı, Bekliyoruz
17:10 Kar Yağışı, Antalya- Konya Kara Yolunda Ulaşımda Aksamalara Neden Oldu
17:04 Altaylı Futbolcu İbrahim Öztürk’ün Annesi Son Yolculuğuna Uğurlandı
17:04 Metroda Unutulanlar Şaşırttı;  Solunum Cihazı, Tekerlekli Sandalye, Dj Seti.. 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı

Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)- VAN’ın İpekyolu ilçesinde açılan 4 kadın spor merkezine, son 1 yılda 20 bin kadın geldi. Şerefiye Mahallesi’ndeki spor merkezine gelen kadınlar, burada diyetisyen nezaretinde spor yapıp, kilo veriyor. İpekyolu Belediyesi’nce …

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı
A+
A-

Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)- VAN’ın İpekyolu ilçesinde açılan 4 kadın spor merkezine, son 1 yılda 20 bin kadın geldi. Şerefiye Mahallesi’ndeki spor merkezine gelen kadınlar, burada diyetisyen nezaretinde spor yapıp, kilo veriyor.

İpekyolu Belediyesi’nce Bahçıvan, Cevdet Paşa, Ali Paşa ve Şerefiye mahallelerinde açılan spor merkezlerine kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Spor kültürünü kente yaymak amacıyla gerek kültürel gerekse ekonomik nedenlerle spora erişimde dezavantaj yaşayan kadınlar için açılan spor merkezlerinde, farklı branşlarda eğitimler veriliyor. Spor merkezlerine son 1 yılda yaklaşık 20 bin kadının geldiği belirtilirken, Şerefiye Mahallesi’ndeki kadın spor merkezine ise dönüşümlü olarak 800 kadın gelip, ücretsiz spor yapma imkanı buluyor.

Özellikle kilo problemi yaşayan kadınların geldiği spor merkezinde, reformer, pilates, kardiyo/fitness, zumba, yoga, diyet konularında eğitimler veriliyor. Obez kadınlar, spor merkezinde diyetisyen nezaretinde spor yaparak, kısa sürede kilo veriyor. Kas ve bel fıtığı sorunu yaşayan kadınlar da reformer ile spor yapıyor.

Merkezde spor yapan Zekiye Abi, ilk geldiğinde 120 kilo olduğunu, 1,5 ay gibi kısa bir sürede 10 kilo vererek 110 kiloya indiğini belirtti. Abi, “Diyetisyen yardımıyla, eğitmenlerimizle bu sporu yapıyorum. Benim sağlığım için çok iyi oldu. 70 kiloya düşünceye kadar bu sporu yapmaya devam edeceğim” dedi.

‘118 KİLODAN 102 KİLOYA İNEN VAR’

Diyetisyen Nur Bostancı ise spor merkezine gelen kadınlara özel diyet hazırladıklarını belirterek, “İpekyolu Belediyesi’nin sunduğu en güzel hizmetlerinden birisi de spor merkezleridir. Açılan 4 spor merkezinde son 1 yılda 20 bin kadına hizmet verildi. Bu konuda çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Buraya gelen hanımlar spor yapıyor, sağlıklı beslenmeyi öğreniyor ve sosyalleşiyorlar. Buradaki amaç; kadınlarımızın yaşam tarzlarındaki değişikliği sağlamak. Kilo problemi olanlar, öncelikle spora başlıyor. Spordan sonra da kan tahlili istiyorum. Ona göre Akdeniz tipi beslenme programı hazırlıyoruz. Kişiye özel oluyor bu. Kolesterol ve tansiyon problemi varsa; buna göre ek düzenlemeler yapıyoruz. Çok şükür bu konuda da çok iyi sonuçlar aldık. İlaç kullananlar, şu an ilaç kullanmıyor. İstedikleri kiloya ulaştılar. 118 kilodan 102 kiloya, 120 kilodan 110 kiloya, 95’ten 80 kiloya inen var. Bu sonuçları görünce çok mutlu oluyoruz. Onlar memnun, biz çok memnun oluyoruz. Bunlar hepsi 3 aylık bir süreçte oldu” dedi.

‘ELİPTİK VE YATAY BİSİKLETLERİMİZLE SPOR YAPIYORLAR’

Kardiyo Fitness eğitmeni Suzan Sözen de sporun kadınların sağlığı için çok iyi geldiğini anlatarak, “Kilo vermek için gelen kadınlarımızı koşu ve yürüyüş bantlarına alıyoruz. Eliptik ve yatay bisikletlerimizle spor yapıyorlar. Oralara alarak nabızlarını yükseltip, kalori açığı yaratıyoruz. 150 kiloda olan kadınlar, buraya geliyor. Spor merkezimize genelde obezite sorunu olan kadınlarımız geliyor” diye konuştu.

Reformer eğitmeni Çebin Tunç ise genelde bel ağrısı, kemik erimesi ve boyun fıtığı şikayeti olan kadınların bu sporu tercih ettiğini söyledi. (DHA)

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı

Vanlı Kadınların Obezite İle Savaşı

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.