DOLAR
34,7157
EURO
36,5204
ALTIN
2.936,46
BIST
9.613,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
13°C
Cuma Az Bulutlu
14°C

Toyota 2030 Planlarını Açıkladı: Rakipleriyle Rekabeti Artırıyor

Japon otomobil üreticisi Toyota, 2030 yılına kadar Çin’de yıllık en az 2,5 milyon araç üretmeyi hedefliyor. Çin’deki satış ve üretim operasyonlarını daha uyumlu hale getirmek amacıyla Toyota, BYD ve diğer yerel rakipleriyle olan rekabetini güçlendirmeyi planlıyor.

Toyota 2030 Planlarını Açıkladı: Rakipleriyle Rekabeti Artırıyor
10.11.2024 15:54
A+
A-

Otomotiv sektörünün önemli isimlerinden Toyota, yeni bir stratejisiyle dikkat çekiyor. Bu strateji, Çin’deki satış ve üretim faaliyetlerini birbirine daha yakınlaştırarak, yerel yöneticilere daha fazla yetki tanımak ve böylece BYD ile diğer yerel rakipleriyle olan rekabeti artırmak üzerine odaklanıyor. 

TOYOTA ÇİN’DE ÜRETİM REKORU KIRDI

Toyota, 2022 yılında Çin’de 1,84 milyon araç üreterek önemli bir başarıya imza atmıştı. Yeni hedef ise, bu rekoru yüzde 63 oranında artırmak. Ancak, Reuters’a göre şirket henüz bu hedefi resmi olarak duyurmuş değil.

YENİ STRATEJİLER ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

CNBC-e’nin haberine göre Toyota, bazı tedarikçilere üretim artışına dair bilgiler verdi. Şirketin açıklamasında, “Çin pazarındaki yoğun rekabet koşullarında çeşitli stratejik girişimleri sürekli olarak değerlendiriyoruz” denildi.

Toyota, Çin’deki iki ortak girişiminin satış ve üretim operasyonlarını daha yakın hale getirerek, yerel pazarın ihtiyaçlarını daha iyi analiz etmek için Ar-Ge süreçlerini Çin merkezli çalışanlara devretmeyi planlıyor. Bu adımlar, Toyota’nın Çin pazarındaki payını yeniden kazanabilmek için yerel iş gücüne daha fazla güvenmesi gerektiğini gösteriyor.

Geçen yıl, Jiangsu’daki Ar-Ge merkezi ve iki yerel ortak girişiminin iş birliğini derinleştireceğini duyuran Toyota, Çin’de üretilen “ikiz araçlar” modelini gözden geçirerek, her araç için üretimin tek bir ortak girişim altında toplanmasını ve bu araçların her iki ortağın bayilerinde satışa sunulmasını düşünüyor.

 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.