DOLAR
20,1433
EURO
21,6199
ALTIN
1.257,93
BIST
4.768,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

TikTok hakkındaki suçlamalar arttı: “Kullanmayın”

TikTok için uyarılar devam ediyor. İngiltere’de Muhafazakar Parti Milletvekili Alicia Kearns; sosyal medya platformunun, Çin’in teknolojik totaliter devlet kurma çabasının bir parçası olduğunu iddia ediyor ve insanların TikTok’u telefonlarından silmelerini istiyor.

TikTok hakkındaki suçlamalar arttı: “Kullanmayın”
06.02.2023 15:44
A+
A-

TikTok ile ilgili şoke eden iddialar devam ediyor. Siyasilerin, popüler sosyal medya platformu için uyarılarına bir yenisi daha eklendi. İngiltere’de Muhafazakar Parti Milletvekili Alicia Kearns, Çin’e ait sosyal medya şirketinin Başkan Xi için veri kaynağı olduğunu söyledi.

Kearns, uygulamayı kullanan kişilerin kendilerini korumak için uygulamayı silmelerinin kendi sorumluluklarında olduğunu söyledi. Ayrıca Kearns, İngiltere’deki 10 milyon kullanıcının da uygulamayı silmelerini tavsiye etti.

“Gerçek şu ki, ‘Endişeliyim, sil onu’ diyen sadece ben değilim, TikTok’un gazetecilerin kaynaklarını bulmak için kullanıldığına dair kanıtlarımız var. Herkes bundan endişe duymalı. Çünkü TikTok’un yaptığı şey, sizi en savunmasız kılan verileri açığa çıkarmak: Kiminle arkadaşsın; nelerle ilgilenirsin; kamuya açıklanmasını istemeyeceğin ilgi alanların neler; kiminle özel görüşmeler yapıyorsun, nerelere gidiyorsun.”

Geçen aralık ayında TikTok, uygulamayı kullanan gazetecilerin IP adreslerine baktığını itiraf etmişti.

Çin ile Batı arasındaki gerilim, ABD’nin Amerika’daki önemli askeri bölgeleri gözetlediği söylenen bir Çin casus balonunun savaş uçakları tarafından düşürülmesinin ardından arttı.

TikTok ise platformda gönderi paylaşan Birleşik Krallık kullanıcılarının verileri konusunda kendilerine güvenebileceklerini ve bunu açıklamak için Kearns’e birçok kez yazdıklarını söylüyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.