DOLAR
36,6383
EURO
39,8878
ALTIN
3.522,82
BIST
10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Çok Bulutlu
Pazar Yağmurlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
7°C
Salı Çok Bulutlu
8°C
Çarşamba Çok Bulutlu
10°C

Tarihi Hamam “Koku Ve Kahve Müzesi” Olacak

Edirne’de restorasyonu süren Gazi Mihal Hamamı “Koku ve Kahve Müzesi” olarak turizme hizmet edecek.

Tarihi Hamam “Koku Ve Kahve Müzesi” Olacak
11.02.2025 15:40
A+
A-

Vali Yunus Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, serhat şehri Edirne’de tarihi eserlerin restorasyonuna önem verdiklerini belirtti.

Bu kapsamda Gazi Mihal Hamamı’nda restorasyon çalışmalarının devam ettiğini anlatan Sezer, yapının erken dönem Osmanlı mimarisinin en önemli hamamlarından biri olduğunu söyledi.

Edirne’de restorasyonu yapılan tüm eserler gibi Gazi Mihal Hamamı’nın da turizme kazandırılarak işlevsel hale getirileceğini bildiren Sezer, şöyle konuştu:

“Hamamı Koku ve Kahve müzesi yapıyoruz. Çok güzel, Osmanlı’dan bu yana gelen kahvelerin sunumunun yapılacağı bir yer olacak. Biliyorsunuz Edirne aynı zamanda gülün memleketi, yıllarca Topkapı Sarayı’na gül ve gülün türevleri olan kokular gönderilmiş. Yine burayı bir merkez haline getireceğiz inşallah. Gazi Mihal’den Tunca Nehri’ne kadar olan alanının da çok güzel peyzajını yapacağız.”

Gazi Mihal Hamamı

Tunca Nehri kıyısında yer alan hamam, Osmanlı’nın kuruluş döneminde büyük hizmetlerde bulunmuş akıncı ailesi Mihaloğulları’ndan Gazi Mihal Bey tarafından 1422 yılında inşa ettirildi.

Kesme taş ve tuğla malzemeden yapılan hamamın duvarları orijinal halini koruyor.

Gazi Mihal Bey Camisi ve İmaret Köprüsü ile külliye halinde bulunan hamam, Rusların 1829’da Edirne’yi işgalinin ardından tamamen kapatıldı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.