DOLAR
34,2440
EURO
37,6100
ALTIN
2.871,04
BIST
9.132,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Çok Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
27°C
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C

Sözleşmeliye kadro Meclis’te: Sözleşmeliye kadro yasası çıktı mı, ne zaman çıkacak ve şartlar neler?

Sözleşmeliye kadro yasasıyla ilgili merakla beklenen gün geldi. 500 bin sözleşmeli personelin kamuya geçişine yönelik hazırlanan kanun teklifi bugün Meclis’e sunulacak. Yasanın çıkmasıyla birlikte ise binlerce kişi devlet kadrosuna geçiş yapacak. Peki, sözleşmeliye kadro yasası çıktı mı, ne zaman çıkacak ve şartlar neler?

Sözleşmeliye kadro Meclis’te: Sözleşmeliye kadro yasası çıktı mı, ne zaman çıkacak ve şartlar neler?
12.01.2023 14:18
A+
A-
Sözleşmeli personelin devlet kadrosuna geçişiyle ilgili hazırlanan kanun teklifi bugün Meclis’e sunulacak. Sunulacak olan kanun teklifinin ardından 500 bin kişi kamuda görev yapabilecek. İşte ayrıntılar.
Sözleşmeliye Kadro Meclis'Te: Sözleşmeliye Kadro Yasası Çıktı Mı, Ne Zaman Çıkacak Ve Şartlar Neler?

SÖZLEŞMELİYE KADRO NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin 12 maddelik taslak metni AK Parti grubuna gönderdi. TBMM’de, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlığında, bakanlık bürokratlarının da katılımıyla kanun teklifini hazırladı.

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik kanun teklifi bugün Meclise sunulacak

Buna göre; Sözleşmeliye kadroyla ilgili taslak metninin yasa teklifi haline getirilip, bu hafta içinde Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Sözleşmeliye Kadro Meclis'Te: Sözleşmeliye Kadro Yasası Çıktı Mı, Ne Zaman Çıkacak Ve Şartlar Neler?

SÖZLEŞMELİYE KADRODAN KİMLER YARARLANACAK?

ATO Congresium’da düzenlenen “Sözleşmeliye Kadro Şöleni” programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözleşmeliye kadro kapsamına giren kişileri ve detayları şu şekilde açıkladı;

“Bu kapsamda 4C’den 4B’ye geçenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları gibi geniş bir alandaki sözleşmeli personelimizin kadrolarına düzenleme yapıyoruz. Kademe ve derece ilerleme hakkına sahip olacak. Kullanılmayan izinlerini bir sonraki yıla aktarabilecekleri gibi ücretsiz izne ayrılma imkanları da bulunacak.

Yurtdışında eğitim, yemek ücreti yardımından faydalanma haklarına kavuşacak. Sözleşmenin feshedilmesi halinde tazminat ödenmemesi durumu son bulacak. Sözleşmeden geçen kardeşlerimiz de artık aynı haklardan faydalanabilecektir.

Sözleşmeliye Kadro Meclis'Te: Sözleşmeliye Kadro Yasası Çıktı Mı, Ne Zaman Çıkacak Ve Şartlar Neler?

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO ŞARTLARI VE KAPSAMI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre sözleşmeliye kadro şartları ve kapsamı şu şekilde;

A) Halihazırda görevde bulunan sözleşmeli personel bakımından;

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamındaki (4/C’den 4/B’ye geçenler dâhil) ve bazı kurumsal sözleşmeli personel ile mahalli idarelerde görev yapan yaklaşık 197 bin sözleşmeli personelin süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,

2- Sayıları yaklaşık 227 bin olan ve 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlilerinin de süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,

3- Kapsama giren sözleşmeli personelin isteğe bağlı olarak kadroya geçebilmesi,

Sözleşmeliye kadro SON DAKİKA 3 Ocak 2023: Sözleşmeliye kadro taslağı ne zaman Meclis’e geldi mi, ne zaman yasalaşacak, şartları nelerdir, kimleri kapsıyor, son durum nedir?
4- Kadroya geçmek istemeyenlerin haklarının görevleri sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunması,

5- 4 yıldan daha az hizmeti bulunanların bu süreyi doldurduktan sonra kurum içi veya kurumlar arası naklinin yapılabilmesi,

6- Mahalli idarelerde aynı şartlarda kadroya geçirilen sözleşmeli personelin sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebilmesi, öngörülmektedir.

Bu kapsamda, kamudaki yaklaşık 520 bin sözleşmeli personelden 424 bininin memur kadrolarına atanabilmesine imkân sağlanmaktadır.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.