DOLAR
38,0855
EURO
43,4147
ALTIN
4.075,92
BIST
9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
16°C

Pentagon, Husi’lerin Füzelerini Ve İha’larını Vurdu

Beril SÖNMEZ, (DHA) – ABD Savunma Bakanlığı, Kızıldeniz’de görev yapan güdümlü füze destroyeri USS Carney’in Yemen’deki Husi güçleri tarafından fırlatılan 3 kara saldırı seyir füzesini ve birkaç insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladı. Ryder, ABD …

Pentagon, Husi’lerin Füzelerini Ve İha’larını Vurdu
20.10.2023 13:34
A+
A-

Beril SÖNMEZ, (DHA) – ABD Savunma Bakanlığı, Kızıldeniz’de görev yapan güdümlü füze destroyeri USS Carney’in Yemen’deki Husi güçleri tarafından fırlatılan 3 kara saldırı seyir füzesini ve birkaç insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladı. Ryder, ABD’nin Doğu Akdeniz’e ikinci bir uçak gemisi göndererek bölgedeki askeri varlığını artırdığını kaydetti. 

Pentagon Basın Sekreteri Pat Ryder, dün basın açıklaması yaparak Kızıldeniz, Irak ve Suriye’deki ABD askeri varlıklarının son iki gün içinde füze ve insansız hava aracı saldırılarına karşılık verdiğini ve çatışma başlatmak için bir fırsat olarak kullanan grupları caydırmaya çalıştığını söyledi.

Kızıldeniz’in kuzeyinde görev yapan USS Carney destroyerinin Yemen’deki Husi güçleri tarafından fırlatılan 3 kara saldırı seyir füzesini ve birkaç insansız hava aracını düşürdüğünü ifade eden Ryder, “Bu eylem, Orta Doğu’da inşa ettiğimiz, ortaklarımızı ve çıkarlarımızı korumak için gerektiğinde kullanmaya hazır olduğumuz entegre hava ve füze savunma mimarisinin bir göstergesiydi” dedi.

İSRAİL’E DOĞRU FIRLATILDILAR

Basın Sekreteri Ryder, “Bu füzelerin ve insansız hava araçlarının neyi hedeflediğini kesin olarak söyleyemeyiz, ancak Kızıldeniz boyunca kuzeye doğru, potansiyel olarak İsrail’deki hedeflere doğru fırlatıldılar” dedi.

ABD, DOĞU AKDENİZ’DEKİ ASKERİ VARLIĞI ARTIRIYOR

Ryder, ABD’nin Doğu Akdeniz’deki askeri varlıklarını artırmaya devam edeceğini vurgulayarak uçak gemisi USS Gerald R. Ford’un Doğu Akdeniz’de olduğunu, USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisinin ise Doğu Akdeniz’e gitmek üzere Atlantik’i geçtiğinin altını çizdi. ABD Hava Kuvvetlerinin bölgedeki savaş uçağı varlığını arttığı ayrıca belirtildi.

    

Pentagon, Husi’lerin Füzelerini Ve İha’larını Vurdu

Pentagon, Husi’lerin Füzelerini Ve İha’larını Vurdu

Pentagon, Husi’lerin Füzelerini Ve İha’larını Vurdu

Pentagon, Husi’lerin Füzelerini Ve İha’larını Vurdu

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.