DOLAR
27,3824
EURO
29,0085
ALTIN
1.630,05
BIST
8.334,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Gök Gürültülü
21°C
İstanbul
21°C
Gök Gürültülü
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

‘Özgür Sanat Eserlerinin Sorgulanması Kabul Edilemez’

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Bedri Baykam ve UPSD Yönetim Kurulu, ‘’Ortadan Başlamak’’ adlı sergiyle ilgili soruşturma nedeniyle bir bildiri yayınladı.

‘Özgür Sanat Eserlerinin Sorgulanması Kabul Edilemez’
08.09.2023 05:36
A+
A-

UPSD Başkanı Baykam ve Denizhan Özer, Murat Havan ve Melik İskender’den oluşan Yönetim Kurulu, yayınladıkları bildiride şu açıklamayı yaptı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Artİstanbul Feshane’de düzenlediği “Ortadan Başlamak” sergisi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” gerekçesiyle soruşturma başlatılması çağdaş, demokratik, laik ve özgür dünyanın parçası olan hiçbir ülkede görülemeyecek bir eylemdir. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana, yüz yıldır, bu ülkenin sanatçıları özgürce, diledikleri sanat eserlerini üretirler. Gerekçeler tamamen uydurularak, sanat eğitimi almamış, demokrasiyi anlayamamış bazı kesimlerin sözde şikayetlerinin ciddiye alınarak özgür sanat eserlerinin sorgulanması kabul edilemez bir adımdır.

Her ne kadar konu doğrudan UPSD’nin kapsama alanına girse de hiçbir şüphemiz yok ki bizim dışımızda da tüm diğer sanat dallarının ortak bir sesle bu anlayışa karşı büyük bir kararlılıkla hiçbir ödün vermeden direnecektir. Hiçbir siyasi gerekçe bu soruşturmanın açılacak bir dava ile sonuçlanmasına bahane edilmeden, baştan reddedileceğine ve bu girişimin Cumhuriyet’in 100. yılında bahtsız bir girişim olarak kalacağına inanıyoruz.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.