DOLAR
36,2860
EURO
37,9368
ALTIN
3.421,76
BIST
9.916,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Karla Karışık Yağmurlu
7°C
İstanbul
7°C
Karla Karışık Yağmurlu
Çarşamba Hafif Kar Yağışlı
4°C
Perşembe Kar Yağışlı
2°C
Cuma Kar Yağışlı
3°C
Cumartesi Kar Yağışlı
4°C

Neyzen Ömer Erdoğdular Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 75 yaşında hayatını kaybeden usta neyzen Ömer Erdoğdular son yolculuğuna uğurlandı.

Neyzen Ömer Erdoğdular Son Yolculuğuna Uğurlandı
05.04.2024 17:22
A+
A-

Üsküdar Yeni Valide Camisi’nde öğle vaktini müteakip kılınan cenaze namazına, usta neyzen Ömer Erdoğdular’ın ailesi, sevenleri ve dostlarının yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz katıldı. 

Neyzen Ömer Erdoğdular Son Yolculuğuna Uğurlandı

 
Prof. Dr. Süleyman Seyfi Ôğün, Erdoğdular ile 1986’da tanıştıklarını belirterek, talebesi olmaktan şeref duyduğunu söyledi. Öğün, “Hayatımda tanıdığım en iyi yürekli, en saf, en halis insanlardan biriydi. Neyi hayatında yaşayan bir insandı. Kamil insan neyse Ömer Hocamız öyleydi. Neyi bütün dünyaya tanıttı. Müziğe hiçbir zaman ticari bakmadı” dedi. 

Neyzen Ömer Erdoğdular Son Yolculuğuna Uğurlandı

Neyzen Yavuz Akalın, Erdoğdular ile İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarında tanıştığını dile getirerek, “Ömer Erdogdular, Niyazi Sayın tavrını en iyi aktaranlardan biriydi. İnsanlığı neyzenliğinin de üstündeydi. Mekanı cennet olsun” değerlendirmesinde bulundu. 
 
Kılınan namazın ardından Erdoğdular’ın naaşı, Kuzguncuk Nakkaştepe Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

ÖMER ERDOĞDULAR KİMDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Klasik Türk Müziği Korosunda görev yapan Erdoğdular, 1949’da Konya’da dünyaya geldi. 

İlk ney dersini babası Mehmet Ali Bey’den alan usta neyzen, bir dönem İstanbul Üniversitesi Türk Müziği Korosunun çalışmalarına katılarak koroyla konserler verdi. 

Erdoğdular, 1984-1987’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Klasik Türk Müziği Korosunda, 1987-2015’te ise İstanbul Klasik Türk Müziği Topluluğunda müzisyen olarak görev yaptı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.