DOLAR
35,6501
EURO
37,1538
ALTIN
3.155,66
BIST
10.126,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
11°C
Cumartesi Açık
12°C
Pazar Parçalı Bulutlu
12°C
Pazartesi Az Bulutlu
13°C

Muğla Büyükşehir Basın Bülteni 2; Büyükşehir, Gönüllü İtfaiyeci Eğitimlerine Bodrum’da Devam Etti

2022 yılında başlattığı Gönüllü İtfaiyecilik eğitimleri ile yangın, su baskınları, arama kurtarma gibi acil durumlarda mücadele gücünü arttırmak, sivil vatandaşları da bilinçli şekilde ekibe dâhil etmek isteyen Büyükşehir Belediyesi il genelinde bugüne kadar 96 kişiye Gönüllü İtfaiyecilik eğitimi verdi. 

Muğla Büyükşehir Basın Bülteni 2; Büyükşehir, Gönüllü İtfaiyeci Eğitimlerine Bodrum’da Devam Etti
12.12.2024 21:00
A+
A-

2022 yılında başlattığı Gönüllü İtfaiyecilik eğitimleri ile yangın, su baskınları, arama kurtarma gibi acil durumlarda mücadele gücünü arttırmak, sivil vatandaşları da bilinçli şekilde ekibe dâhil etmek isteyen Büyükşehir Belediyesi il genelinde bugüne kadar 96 kişiye Gönüllü İtfaiyecilik eğitimi verdi. 

Gönüllü İtfaiyeciler 40 Saat Eğitim Aldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Gönüllü İtfaiyecilik eğitimlerine Bodrum’da devam etti. Çalışma kapsamında 24 kişiye, 5 günde toplam 40 saat “A Sınıfı Gönüllü İtfaiyecilik” eğitimi verildi. Muğla İtfaiyesi, gönüllü itfaiyecilik eğitimleri ile kentin doğal afetlere hazırlıklı olması için, talep eden yurttaşlara ilgi ve becerilerine göre eğitim vererek gönüllü itfaiyeci olmalarını sağlıyor.

Vatandaşlar Ekibe Dâhil Ediliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yangın, su baskınları, arama-kurtarma gibi acil durumlarda mücadele gücünü artırarak sivil vatandaşları da bilinçli şekilde ekibe dâhil etmek için eğitimlerini sürdürüyor. Gönüllüler beş gün boyunca; yangın, su baskınları, ipli erişim, ilk yardım derslerinde detaylı bir sürecin içinden geçiriyor ve eğitim boyunca teorik ve uygulamalı alanlarda performans kontrolü yapılıyor. Gönüllüler son olarak yazılı sınava tabi tutuluyor ve süreçlerden başarılı olarak geçen kişiler gönüllü ekibine dâhil ediliyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Muğla’nın diğer ilçelerde de başvurular doğrultusunda gönüllü itfaiyeci eğitimlerine devam edecek.

 

 

Başkan Aras; “Tüm vatandaşlarımızı Gönüllü İtfaiyecilik eğitimlerimize bekliyoruz”

Muğla’nın orman yangınları konusunda hassas bir coğrafyaya sahip olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras vatandaşları her türlü yangın, afet konularında bilinçlendirmek, eğitimlerle gönüllü bir itfaiyeciye dönüştürmek için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

Başkan Aras; “Eğitimin, bilginin, tecrübenin her alanda gerekli olduğunu düşünerek özellikle yangına karşı hassas bir şehir olan Muğlamızda gönüllü itfaiyecilik eğitimlerimize devam ediyoruz. Herhangi bir itfai olayla karşılaşan vatandaşlarımız aldıkları eğitim, edindikleri bilgi sayesinde ne yapacaklarını bilerek hareket edecek ve belki bir ağacı, belki de bir canı kurtarabilecektir. 13 ilçede hemşehrilerimiz için 7/24 görev başında olan itfaiye teşkilatımız ve gönüllü itfaiyecilerimizle vatandaşlarımızın emrindeyiz. Tüm vatandaşlarımızı Gönüllü İtfaiyecilik eğitimlerimize bekliyoruz.” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.