İSTANBUL, (DHA) – İstanbul Kent Üniversitesi, lise öğrencilerine yönelik “1 Günlüğüne Kent’li” projesini gerçekleştirdi. 2 gün süren eğitim kapsamında katılımcılar, üniversite yaşamını deneyimleme fırsatı buldu. Uygulamalı eğitimle 1 gün geçiren …
İSTANBUL, (DHA) – İstanbul Kent Üniversitesi, lise öğrencilerine yönelik “1 Günlüğüne Kent’li” projesini gerçekleştirdi. 2 gün süren eğitim kapsamında katılımcılar, üniversite yaşamını deneyimleme fırsatı buldu.
Uygulamalı eğitimle 1 gün geçiren öğrencilere; Diş Hekimliği, İç Mimarlık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Psikoloji, İlk ve Acil Yardım ve Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümlerinin uygulamalı dersleri, akademisyenler tarafından verildi. Alanında uzman akademisyenler ile derse giren aday öğrenciler sonrasında ise Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü’nün eşliğinde hazırlanan öğrenci kulüpleri etkinliklerine katıldı. Eğitim, İstanbul kent Üniversitesi Taksim ve Kağıthane Kampüsü’nde yapıldı.
AKADEMİSYENLER EĞİTİMİ DEĞERLENDİRDİ
Eğitimi gerçekleştiren akademisyenlerden Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümünden Öğr.Gör. Kubilay Göçücü, “Patoloji Teknikleri’ne giriş niteliğinde olan eğitimde, tanı sürecindeki bazı teknik esaslar ele alındı. Bu bağlamda Patoloji Laboratuvar iş akışı ve analitik evre süreçleri üzerinde duruldu. Teorik eğitimin yanı sıra bazı temel uygulamalar (temel makroskopi ve dokuların mikroskop altında incelenmesi) aday öğrencilerimizin Patoloji Teknikleri’ne olan ilgisini artırdı” dedi.
İlk ve Acil Yardım Öğr.Gör. İrem Malatyalı da “Öğrencilerimizle birlikte ilk ve acil yardım laboratuvarımızı gezdik, maketlerimizde temel yaşam desteği uygulamaları yaptık. Ambulans simülatörümüz ile rol play çalışması yaptık ve hasta taşıma gerçekleştirdik. Üniversitemizin imkanları ve uygulama alanlarının genişliği öğrencilerimizin oldukça ilgisini çekti. Bir günlüğüne Kent’li olmanın ayrıcalığını yaşadılar” diye konuştu.
Psikoloji bölümünden Öğr. Gör. Birgül Sena Mayda ise şunları kaydetti:
“Psikoloji okumanın ne olduğunu ve ne olmadığını gösterebilmek temel hedefimizdi. Bu amaçla yola çıktığımız projemizde öncelikle bireysel terapiden ve sonrasında farkların daha iyi anlaşabilmesi için çift ve aile terapisine geçiş yapıldı. Öğrencilere terapide sık kullandığımız terapi teknikleri, iletişim becerileri gibi konularda eğitim verildi. Her biri merak ettiği konuları sordular hatta bazı öğrenciler kendi hayatlarından örnek vererek danışan oldular ve aday öğrencilerimiz psikolog olsa nasıl sorular sorarlardı onları gördük, hep birlikte güldük, öğrendik. Psikolog adayları olarak sorular sormaya çalıştıkça aslında Psikoloji alanının ve terapi yapmanın “Basitçe dert dinlemek olmadığını” bir kez daha kısa zamanda deneyimleme şansı buldular ve kendi hayatlarındaki problemlerle nasıl daha iyi baş edebileceklerini gösterebilmek adına etkili iletişimin önemini kavramalarına yardımcı olduk. En önemli faydası kesinlikle öğrenciler için Psikolog olmanın aslında nasıl bir şey olduğunu görerek karar verme aşamalarında onları destekleyen ve kararsızlıklarını bir nebzede olsa belirginleştiren bir proje oldu. Onların heyecanlarını görmek ve bu alana yatkınlıkları olup olmadığını fark etmek öğrencilere feedback verebilme açısından da avantaj oldu. Hatta ben bazı öğrencilerimin daha motive olduğunu hissettim ve bunları onlardan duymakta bizlere mutlu hissettirdi. O yüzden aday öğrencilerimize dokunabildiğimiz için, onları bilinçlendirip, motivasyon ve farkındalıklarını arttırabildiğimiz için bizce çok şanslıyız. İstanbul Kent Üniversitesi olarak 18 Haziran’da gerçekleşecek YKS sınavında şimdiden tüm aday öğrencilere başarılar dileriz.”