DOLAR
34,7157
EURO
36,5204
ALTIN
2.936,46
BIST
9.613,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
13°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
SON DAKİKA
13:56 Deü’lü Tekvandocu Balkan Şampiyonu Oldu
13:54 Bostanlıspor, Türkiye Oryantiring Şampiyonası’na Damgasını Vurdu
13:48 Odeabank Yeni Sürdürülebilirlik Stratejisini Açıkladı
13:46 Sıcak Süt Ve Poğaça İkramı Vatandaşlarımızın İçini Isıttı
13:38 Mudanya 7’Den 70’E Sanat Ve Sporla İç İçe
13:36 Engelleri Bir Bir Aştı Kendi ‘Evren’ini Yarattı
13:34 Karşıyaka’nın ‘Su Perileri’ Türkiye Şampiyonası’nda!
13:28 Serik Kongre Ve Kültür Merkezi İnşaatı Devam Ediyor
13:20 Sakaryalı Gülfem Yıldızlar Marmara Judo Ligi’nde Şampiyon Oldu
13:18 Gaziemir Belediyesi’nden Engelli Ve Hasta Bireylere Ulaşım Desteği
13:16 Büyükşehir’den Erişilebilir, Eşit Ve Adil Bir İzmir Hedefi
13:14 İzmir Büyükşehir Yanan Zeytin Ağaçlarının Yaşatılması İçin Çalışma Başlattı Zeytin Ağaçları Küllerinden Doğacak
13:10 Rektör Budak, “Araştırmalarımızı; Sağlık Temalı, Multidisipliner Ve İnovatif Bir Konsepte Taşıyoruz”
12:58 Kartepe’de Bağımlılıklardan Kurtulma Semineri
12:56 Çankayalı Öğrencilere “Yks Hazırlık Dijital Eğitim Platformu”
12:54 Oyak’tan Demir-Çeliğe Bir Yılda 1,1 Milyar Dolarlık Yatırım
12:52 Bursalı Dağcılar Hasan Dağı Zirvesinde
12:50 Dış Ticaret Verileri Açıklandı.. Almanya İhracatta Başı Çekiyor
12:44 “Kalpleri Isıtan Bir İyilik” Projesi Kapsamında El Ele Veriyoruz
12:42 Lösev’den Gönüllük Çağrısı: Sen Varsan Biz Varız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lenfomada Erken Teşhis Umut Veriyor

Dünya genelinde en yaygın kan kanseri ve çocuklarda en sık görülen üçüncü kanser türü olan lenfoma, günümüzde yaklaşık bir milyon kişinin yaşamını etkiliyor.Lenfomaya dair en önemli bulgulardan biri, erken teşhis ve genetik tarama.

Lenfomada Erken Teşhis Umut Veriyor
10.11.2024 16:22
A+
A-

Lenfomada Erken Teşhis Umut Veriyor

İSTANBUL (İGFA) – Dünya genelinde 1 milyon kişiyi etkileyen lenfomada erken teşhis umut veriyor.

Genetik testlerin lenfoma hastalığının tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığını ifade eden Avrupa Tıp Uzmanları Birliği Nadir ve Tanısız Hastalıklar Komitesi Başkanı Prof. Dr. Serdar Ceylaner, “Genetik yatkınlıkların incelenmesiyle lenfoma riskinin önceden belirlenebileceğinin farkında değiliz.” dedi. Lenfoma belirtilerinin genellikle boyun, koltuk altı veya kasık bölgesinde ağrısız şişlik, açıklanamayan kilo kaybı, gece terlemeleri ve sürekli yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösterdiğini ifade eden Prof.Dr. Serdar Ceylaner, bu belirtilerin, diğer hastalıklarla da karıştırılabileceğinden, lenfoma tanısında biyopsi ve görüntüleme testleri gibi yöntemlerin kritik rol oynadığını söyledi. Prof.Ceylaner, genetik testlerin kullanımının, bu tanının doğrulanmasında ve hastalığın türüne göre spesifik tedavi planlarının oluşturulmasında büyük katkı sağladığını vurguladı.

GENETİK TARAMA İLE LENFOMAYI ÖNCEDEN TESPİT ETMEK MÜMKÜN

“Günümüzde, genetik yatkınlıklar üzerinden hastalıkların önceden tespit edilmesi mümkün hale gelmiştir.” diyen Ceylaner, lenfoma gibi kanser türlerinde, bireylerin genetik profillerinin incelenmesinin, yüksek risk taşıyan kişilerin erken dönemde belirlenmesini ve bu bireylerde koruyucu hekimlik uygulamalarının devreye alınmasını sağladığını kaydetti. Ceylaner, “Ailede lenfoma öyküsü olan bireyler, genetik taramalar sayesinde hastalığa yatkın olup olmadıklarını öğrenebilir ve buna göre yaşam tarzlarını şekillendirebilirler.” dedi.

Lenfoma tedavisinde genetik analizlerin uygulanmasının, kanserin türüne göre en etkili tedavi yöntemlerinin seçilmesini sağladığını belirten Prof. Ceylaner, genetik testlerin sadece lenfoma alt tiplerini belirlemekle kalmayıp, tedavi sürecinde hangi ilaç ve yöntemlerin daha etkili olacağına dair bilgi verdiğini söyledi.

Lenfoma tedavisinde genetik testlerin, tedavi planının kişiselleştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Ceylaner şunları kaydetti:

“Hastanın genetik profili, hangi tedavi yöntemlerinin daha etkili olacağını belirlemeye yardımcı olur. Örneğin, belirli genetik mutasyonlar, bazı tedavilere daha iyi yanıt verirken, diğerlerine direnç gösterebilir. Bu nedenle, genetik bilgiye dayalı tedavi planları, hastanın tedaviye yanıt verme oranını artırır ve yan etkilerin minimize edilmesine olanak tanır.”

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.