Akıllı Gündem

Kilitli iPhone ve iPad’e format atma sıfırlama nasıl yapılır

Kilitli iOS cihazlarında format ve sıfırlama işlemi nasıl yapılır? iPhone ve iPad cihazlarına format atma, sıfırlama ve fabrika ayarlarına döndürme işlemi nasıl yapılır?  Tüm iPhone, iPad ve iPod modellerinde formatlama işlemi için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Kilitli iPhone ve iPad’e format atma sıfırlama nasıl yapılır

iPhone ve iPad cihazlarınızda donma, yavaşlama, güvenlik şifresi unutma ve benzeri sorunlar yaşıyorsanız cihazınızı fabrika aylarına geri döndürmeniz ve sıfırlamanız gerekiyor. Apple, iOS işletim sisteminde, kullanıcılar için birkaç sıfırlama, resetleme ve belli bilgileri silme seçeneği sunuyor. Yaşadığınız sorunlara göre formatlama ve sıfırlama işlemlerinin nasıl yapılacağını, aşağıda adım adım okuyabilirsiniz. Ancak işlemlere başlamadan önce iTunes veya iCloud üzerinde cihazınızın yedeğini aldığınıza emin olunuz.

Tüm iPhone, iPad ve iPod modellerinde formatlama işlemi için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

iPhone ve iPad”i fabrika ayarlarına döndürme 

Cihazınızı ilk aldığınız hale getirmek ve sıfırlamak istiyorsanız,

– Cihazınızın Ayarlar menüsüne girin

– Gelen seçeneklerde Genel adımına tıklayın

– Gelen seçenek listesinin en altında bulunan Sıfırla adımına tıklayın

– Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil seçeneğine tıklayın. Cihazınız size AppStore ve iCloud şifrenizi soracaktır. Şifreleri girerek cihazınızı sıfırlayabilirsiniz.

Kilitli iPhone ve iPad”i sıfırlama, ilk satın aldığınız hale döndürme

Bu adım özellikle kilitli olan cihazının şifresini unutan ve cihazda çok büyük sorunlar yaşayan kullanıcılar için çözüm olacaktır. Aşağıdaki adımları uygulayarak iPhone veya iPad cihazınızı ilk aldığınız hale çevirebilirsiniz.

– İlk olarak cihazınızı komple kapatın

– Cihazınız kapalı konumdayken öncelikle bilgisayarınızdan iTunes programını açın.

– iTunes programını açtıktan sonra bilgisayara iPhone veya iPad”inizin USB kablosunu takın ama USB kablonun diğer ucunu iPhone veya iPad”inize takmayın. USB kabloyu bir sonraki adımda iPhone veya iPad”inize takacaksınız.

– Cihazınızda Home tuşuna (ekranın altında yuvarlak tuş) basılı tutun ve usb kabloyu takın. Ekran açılacak.

– Telefonunuz tanındıktan sonra iTunes ekranından Geri Yükle (RECOVERY MOD) uyarısı çıkacak tıklayın.

– iTunes size yeni bir iPhone veya iPad olarak ayarlandığını belirttikten sonra, cihazınıza o anki en son sürümü indirecek ve cihazınızı sıfırlayacak.

iPhone veya iPad cihazınızın belirli özelliklerini sıfırlamak için ise:

Cihazınızın Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümünde Ağ Ayarlarını, Ana Ekran Yerleşimini, Konum ve Gizliliği, Klavye Sözlüğü ayarlarını sıfırlayabilirsiniz.

Tüm ayarları sıfırlama adımı

Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin ve Tüm Ayarları Sıfırla düğmesine dokunun.

Ağ ayarlarını sıfırlama

Ağ ayarlarını sıfırladığınızda daha önce kullanılan ağların listesi ve bir konfigürasyon profili tarafından yüklenmemiş VPN ayarlarınız silinir. Wi-Fi kapatılıp yeniden açılır ve bağlı olduğunuz ağlarla bağlantınız kesilir. Wi-Fi ve “Ağlara Katılmadan Sor” ayarları açık kalır.

Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin ve Ağ Ayarlarını Sıfırla düğmesine dokunun.

Bir konfigürasyon profili tarafından yüklenmiş VPN ayarlarını silmek için

Ayarlar > Genel > Profil bölümüne gidin ve daha sonra profili seçip Sil’e dokunun. Bu işlem, profil tarafından sağlanan diğer ayarları veya hesapları da siler.

Klavye sözlüğünü sıfırlama

Yazarken iPhone’un önerdiği sözcükleri reddederek klavye sözlüğüne sözcükler eklersiniz. Düzeltmeyi reddetmek ve sözcüğü klavye sözlüğüne eklemek için sözcüğe dokunun. Klavye sözlüğünü sıfırlama, eklediğiniz tüm sözcükleri siler.

Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin ve Klavye Sözlüğünü Sıfırla düğmesine dokunun.

Ana Ekran yerleşimini sıfırlama

Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin ve Ana Ekran Yerleşimini Sıfırla düğmesine dokunun.

Konum uyarılarını sıfırlama

Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin ve Konum Uyarılarını Sıfırla düğmesine dokunun.

Konum uyarıları, uygulamalar tarafından yapılan Konum Servisleri’ni kullanma istekleridir. iPhone, uygulamanın Konum Servisleri’ni ilk kullanmak isteyişinde uygulama için bir konum uyarısı sunar. Yanıt olarak Vazgeç’e dokunursanız, istek bir daha sunulmaz. Her uygulama için isteği almak amacıyla konum uyarılarını sıfırlamak için, Konum Uyarılarını Sıfırla düğmesine dokunun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ