DOLAR
34,0229
EURO
37,9311
ALTIN
2.816,89
BIST
9.761,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C

Kaspersky, 2023’te tüketicileri bekleyen tehditleri açıkladı

Kaspersky, 2023’te tüketicileri bekleyen tehditleri, sosyal mühendislikte akıl sağlığı istismarı, metaverse saldırıları ve oyun içi sanal para hırsızlığı olarak açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, tüketici tehdidinin görünümü sürekli değişiyor.

Kaspersky, 2023’te tüketicileri bekleyen tehditleri açıkladı
26.12.2022 00:37
A+
A-

Kaspersky, tüketiciye yönelik tehdit ortamının 2023’te nasıl görüneceğine dair bir dizi önemli fikir sunuyor ve gelecek yıl kullanılması en muhtemel potansiyel tuzakların bir listesini paylaşıyor. Kaspersky Web İçerik Analisti Anna Larkina, “Kimlik avı (phishing), dolandırıcılık, kötü amaçlı yazılımlar gibi belli başlı tehdit türleri değişmeden kalsa da dolandırıcıların kullandığı tuzaklar yılın hangi zamanında olduğumuza, güncel konulara, gelişmelere bağlı olarak ciddi oranda değişiyor. Bu yıl alışveriş ve okula dönüş sezonları, Grammy ve Oscar gibi büyük popüler kültür etkinlikleri, film galaları, yeni akıllı telefon duyuruları, popüler oyunların çıkış tarihleri ve benzeri dönemlerde kullanıcılara yönelik siber suç faaliyetlerinde ani artışlar gördük. Siber suçlular yeni sosyal, politik, ekonomik ve kültürel eğilimlere hızla uyum sağladıklarından ve durumdan yararlanmak için yeni dolandırıcılık planları ürettiklerinden liste uzayabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Oyunlara yönelik dolandırıcılık faaliyetleri artacak

Kayıtlı abone rakamı ne kadar büyükse oyun anahtarı satışı üzerinden yapılan dolandırıcılıkların sayısı ve hesap çalma girişimleri de o kadar fazla oluyor. Bu tertipler, son birkaç yıldır gözlemlenen streaming dolandırıcılıklarına çok benzer şekillerde olabiliyor. Oyun konsollarındaki arz sıkıntısı istismar edilebiliyor. Sahte satış teklifleri, cömert hediyeler ve indirimler ile bulunması zor konsollar satan çevrim içi mağaza klonları… Tüm bu dolandırıcılık türlerinin konsol arz sıkıntısından yararlanması bekleniyor. Monetization ve mikro ödeme içeren oyunlar, parayı doğrudan işledikleri için siber suçluların birincil hedefi olurken, oyun içi eşya ve oyun içi para da saldırganların başlıca hedefleri haline geliyor. Siber suçlular uzun süredir merakla beklenen oyunlardan faydalanabiliyor.

Kaynak: Dünya

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.