DOLAR
35,9677
EURO
37,1790
ALTIN
3.307,49
BIST
9.951,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
6°C
İstanbul
6°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
5°C
Salı Hafif Yağmurlu
7°C
Çarşamba Az Bulutlu
9°C
Perşembe Çok Bulutlu
10°C

İstanbul’da ‘Yaren leylek’ 7 yıldır aynı camiden vazgeçmiyor

Bursa’nın Eskikaraağaç köyüne her bahar gelen Yaren leylek ile Adem amcanın dostluğu Türkiye’nin sempatisini kazanmıştı. Bir benzeri olay da …

İstanbul’da ‘Yaren leylek’ 7 yıldır aynı camiden vazgeçmiyor
22.05.2022 10:58
A+
A-

Bursa’nın Eskikaraağaç köyüne her bahar gelen Yaren leylek ile Adem amcanın dostluğu Türkiye’nin sempatisini kazanmıştı.

Bir benzeri olay da Beykoz’da yaşanıyor. Beykoz’da baharın habercisi leylekler, her yıl mart ayının gelmesiyle birlikte elektrik direği, ağaçlar ve cami kubbesine yuva kuruyor.

Beykozlu ‘Yaren Leylek’ ise Değirmendere Mahallesi’nde yapımı 2015 yılında tamamlanan Değirmendere Camii’nin kubbesine 7 yıldır yuva yapıyor. Her yıl mart ayının ilk haftasında caminin kubbesine yuva yapan leylek, ezan sesleri altında yavrularını dünyaya getirmeye hazırlanıyor.

Cami cemaati tarafından sevilen leylek köyün simgesi haline gelirken, Beykozlu Yaren leyleği görmek isteyenler minareye çıkmayı da ihmal etmiyor. Cami kubbesine yuva yapan leylek dron ile de görüntülendi.

“Her ezan saatinde gagasını kubbeye vurarak ezan saatinin olduğunu belirtir”

Halil Elmas isimli vatandaş, “Biz bu caminin temelini 2012 yılında atmaya başladığımız zaman caminin kubbesi bitikten sonra bu leylek buraya geldi. O gün bugündür her leylek zamanı burada yumurtlayıp yavrularını büyütür gider. Herkesin sevgilisi haline geldi. Her ezan saatinde gagasını kubbeye vurarak ezan saatinin olduğunu belirtir. Herkes kalkar camiye gider. Tabii bu da bizim Yaren’imiz oldu. Herkesin, köylünün Yaren’i, neşe kaynağımız” dedi.

“Neşe kaynağımız oluyor”

Muzaffer Selim adlı vatandaş, “Camimiz yapılalı 8 yıl oldu. Bu leylek buraya 6-7 yıldır geldi. Her yazın geliyor. Yavrularını büyütüp gidiyor. Bursa’da da böyle bir leylek varmış. Bu da bizim Yaren’imiz. Camiye gelip seyrediyoruz. O da bizim neşe kaynağımız oluyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul'Da ‘Yaren Leylek’ 7 Yıldır Aynı Camiden Vazgeçmiyor

“Burada yavrularını ezan sesleriyle büyütüyor”

Ali Demir isimli vatandaş ise, “6-7 yıldır bu leylek bizim camimizin üzerine konaklıyor. Bu bizim köy olarak. Beykoz olarak Yaren/imiz oldu. Burada yavrularını Kur/an sesleri, ezan sesleri, sela sesleriyle büyütüyor. Ardından sanırım temmuz ayında Afrika tarafına göç ediyor” diye konuştu.

İstanbul'Da ‘Yaren Leylek’ 7 Yıldır Aynı Camiden Vazgeçmiyor

İstanbul'Da ‘Yaren Leylek’ 7 Yıldır Aynı Camiden Vazgeçmiyor

İstanbul'Da ‘Yaren Leylek’ 7 Yıldır Aynı Camiden Vazgeçmiyor

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.