DOLAR
40,1704
EURO
47,0707
ALTIN
4.336,96
BIST
10.358,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
29°C
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
31°C
Pazartesi Açık
31°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C

iPhone’daki önemli eksikliğin nedeni açıklandı!

2007 yılında piyasaya çıktığında ilk iPhone modeli büyük bir heyecan yaratmıştı. Önemli özellikleri içerisinde barındıran iPhone, akıllı …

iPhone’daki önemli eksikliğin nedeni açıklandı!
21.06.2022 11:39
A+
A-

2007 yılında piyasaya çıktığında ilk iPhone modeli büyük bir heyecan yaratmıştı. Önemli özellikleri içerisinde barındıran iPhone, akıllı telefon dünyası için de önemli bir adım niteliğindeydi. Ancak bu çığır açan telefon kopyala-yapıştır özelliği sunmaması ile büyük eleştiri almıştı. Eski bir Apple mühendisi ise sonunda bu eksiklik hakkında konuştu.

İlk iPhone modelinde kopyala-yapıştır neden yoktu?

2001 yılında Apple’a katılan Ken Kocienda, ilk iPhone modelini geliştiren ekipte yer alıyordu. Başarılı mühendis en sonunda uzun zamandır merak edilen kopyala-yapıştır sorununun arkasındaki nedeni açıkladı. Twitter üzerinden eğlenceli bir paylaşım yapan Kocienda bu sorunun nedenini zaman eksikliğine bağladı.

Kocienda yaptığı paylaşımda ilk iPhone modeli piyasaya sürülmeden önce bu özelliği doğru bir şekilde ortaya koymak için yeterli zamanı olmadığını belirtti. Eski Apple mühendisi bu sırada cihazın klavye, otomatik düzeltme ve metin işlevleri üzerinde çalışmakla meşgul olduğunu, bu yüzden kopyala-yapıştır işlevine zaman bulamadığını söyledi.

iPhone’un piyasaya sürülmesinden bir süre sonra ekip, kopyala ve yapıştır işlevi üzerinde çalışmaya başladı. Apple, iPhone modellerinde kopyala-yapıştır özelliğini ise 2009 yılında tanıtılan iOS 3.0 ile birlikte sunmaya başladı.

Kocienda paylaşımlarında orijinal iPhone modeli hakkında başka bilgiler de paylaştı. Başarılı mühendis, kullanıcının parmağını üzerine getirdiğinde yakınlaştıran “metin büyüteci”nin kendi fikri olduğunu belirtti.

Iphone’daki Önemli Eksikliğin Nedeni Açıklandı!

Kocienda ilk iPhone’daki metin sistemiyle ilgili ilginç bir bilgi daha paylaştı. Mühendis ilk iPhone’daki metinlerin hemen hemen hepsinin WebKit tarafından desteklenmiş olduğunu açıkladı. Tüm düzenlenebilir metinlerin WebKit tabanlı olduğunu belirtti.

O dönemin çığır açan telefonunda bu tür bir özelliğin bulunmaması gerçekten çok ilginçti. Kocienda’nın bu paylaşımı ile bu durum da açıklığa kavuşmuş oldu. Peki siz ilk iPhone modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.