DOLAR
27,4469
EURO
28,9978
ALTIN
1.645,65
BIST
8.218,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Gök Gürültülü
23°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
SON DAKİKA
00:30 Diyarbakır’da Yük Treni, Hemzemin Geçitte Tır’a Çarptı; Sürücü Yaralandı, 50 Koyun Öldü
23:40 Arnavutköy’de Evinde Mahsur Kalan Kadını Komşuları Kurtardı
23:31 Ankara’da Talaş Fabrikasında Yangın
23:20 Kurtulmuş, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Kox İle Görüştü
23:15 Kanala Düşen Kuzuyu Kurtarmak İsterken Canından Oldu
23:14 Gaziosmanpaşa’da Çok Sayıda Araç Sele Kapıldı 
23:14 Kurtulmuş: Irkçılık, Yabancı Düşmanlığı Ve Dini Nefret Temelindeki Eylemlere Sessiz Kalınması Doğru Değil
23:04 Fıba Kadınlar Süper Kupa Fenerbahçe’nin
22:44 Thy İle China Eastern Havayolları İş Birliği Anlaşması İmzaladı
22:30 Şişli’de Sele Kapılan Kadın Vatandaşlar Tarafından Kurtarıldı 
22:10 Bahçelievler’de 3 Kişinin Öldüğü Patlamanın Ardından Çalışmalar Tamamlandı
22:10 Destici’den, Azerbaycanlı Milletvekili Paşayeva İçin Taziye Mesajı
22:04 Fenerbahçe – Başakşehir: 4-0
22:00 Kayseri’de Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis Midibüsü Devrildi: 6 Yaralı
22:00 Çıraklarına Şınav Çektirip, Süründüren Kuaföre 4 Ay Ev Hapsi
21:30 Kuvvetli Yağış Hava Ulaşımını Da Olumsuz Etkiledi 
21:24 Depremzedelerin Yardım Malzemelerini Evine Götüren Emniyet Müdürü Tahliye Edildi
21:00 Sultangazi’de Hafriyat Kamyonu 6 Araca Çarparak Durabildi 
21:00 Ukrayna’nın Bağımsızlığının Yıl Dönümü Ankara’da Kutlandı
20:34 Yürüyüş Yaparken Mağaraya Düştü, Afad Kurtardı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hep-Sen Bir İlke İmza Attı: Gnu Üyelik Süreci Başladı

HEP-SEN, ABD’nin en büyük kayıtlı hemşire ve profesyonel birliği kuruluşlarından biri olan Global Nurses United (GNU) ile üyelik sürecini başlattı.

Hep-Sen Bir İlke İmza Attı: Gnu Üyelik Süreci Başladı
A+
A-

Türkiye’de hemşireler tarafından kurulan ilk sendika olan Hemşireler ve Tüm Sağlık Çalışanları Sendikası (HEP-SEN) ve Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) en büyük kayıtlı hemşire ve profesyonel birliği kuruluşlarından biri olan National Nurses United (NNU) ile sürdürdüğü resmi temaslar neticesinde, Global Nurses United (GNU) ile üyelik sürecini başlattı. HEP-SEN Başdanışmanı Canberk Akdeniz konuyla ilgili Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) açıklamada bulunarak, Avrupa’da da çeşitli kuruluşlarla temaslarda bulunacaklarının bilgisini verdi. 

Hep-Sen Bir İlke İmza Attı: Gnu Üyelik Süreci Başladı

Haziran Ayında Yeni İşbirlikleri Müjdesi!

Akdeniz, GNU üyelik başvurusunu gerçekleştirdiklerini bunun yanı sıra uluslararası iş birliklerinin son bulmayacağını belirterek şunları söyledi: “Haziran ayında Avrupa Hemşirelik Organizasyonları Federasyonu, Royal College of Nursing (RCN), Birleşik Krallık’ta faaliyet sürdüren, köklü, aynı zamanda da bir sendika olan, geçtiğimiz aylarda dünyada görülmüş en büyük hemşire grevini gerçekleştirmiş kuruluş ile de iletişim halindeyiz. Haziran ayı sonlarına doğru da onlarla bir görüşme gerçekleştiriyor olacağız.”

Hep-Sen Bir İlke İmza Attı: Gnu Üyelik Süreci Başladı

Yüzünü ABD ve Avrupa’ya Çevirdi!

HEP-SEN sendikal faaliyetler anlamında ilklere imza atarak yurt dışında ABD ve Avrupa’da faaliyet gösteren büyük hemşire örgütlerine yüzünü çevirdi. BSHA, Mayıs ayı başında HEP-SEN’in, NNU ve GNU ile görüşmelerini ‘HEP-SEN, ABD’nin En Büyük Hemşire Birlikleri NNU ve GNU İle Temasta Bulundu’ haberiyle duyurmuştu. HEP-SEN’in GNU ile üyelik süreci başladı. HEP-SEN Başdanışmanı Canberk Akdeniz ABD ve Avrupa’da gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin özel açıklamalarda bulundu. Akdeniz, “Global Nurses United (GNU), üst başlıkta neo-liberal politikalara, halk sağlığını ilgilendiren olumsuz politikalara karşı mücadele sürdüren, güvenli hemşire istihdam oranları için çalışmayı ve herkes için iyileştirilmiş hasta bakımını hedefleyen uluslararası bir platform. Temelde hemşirelik üzerine odaklanan ve üyelerinin ciddi bir yoğunluğunu hemşirelerin oluşturduğu sendikaların üye olabildiği bir organizasyondur. Şu anda 32 ülkeden 38 sendikal faaliyet yürütme yetkisine sahip organizasyonların üyeliğini barındırmaktadır. Bu kapsamda da küresel çapta 2,5 milyondan fazla hemşireyi temsil ediyor. Yakın dönemde yaptığımız etkinlikleri rutin basın bildirileri ile uluslararası paydaşlarımızla paylaşmaya başlamıştık. Bu organlardan biri de GNU olmuştu. Kenneth Zinn, bahsettiğimiz platformun koordinatörü tarafımıza ulaştı. Bir toplantı gerçekleştirdikten sonra kurullarımızda üyelik konusunu görüştük ve başvurumuzu gerçekleştirdik. Şu anda diğer ülkelerdeki organizasyonlar da bu üyeliği değerlendiriyorlar. Muhtemelen 10 gün içerisinde kesin bir sonuç alacağız” dedi. 

Hep-Sen Bir İlke İmza Attı: Gnu Üyelik Süreci Başladı

“İlk Üye Olan Sendika Biz Olacağız!”

Türkiye’deki sendikal faaliyetlerin NNU ve GNU tarafından yakından izlendiğini söyleyen Akdeniz, “Ülkemizdeki sendikal faaliyetleri yakından takip ediyorlar çünkü bizlere çeşitli sendikalar hakkında da sorular sordular, bunlar genelde konfederasyona dahil olan kurumlardı. Ancak muhtemelen ilk üyelik gerçekleştiren sendika biz olacağız. HEP-SEN olarak ortaya koyduğumuz vizyon; amacı, yöntemi, kazanımları, siyaset üstü duruşu ve öne koyduğu değerleriyle ulusal ve uluslararası sağlık ve sosyal hizmet alanında güven duyulan, örnek alınan, güçlü, etkin ve ulusal alanda yetkili sendika olarak süreklilik sağlamaktır. Dolayısıyla ilk olarak çıktığımız yolda ulaşmak istediğimiz, şekillendirmek istediğimiz bir yapıya bürünmenin belki de ilk adımı diyebiliriz. Buna ek olarak elbette uluslararası camiada neler yaşanıyor, sağlık ve sendikacılık alanındaki gelişmelerle ilgili hem bilgi alabileceğimiz hem etki edebileceğimiz yani aktör olabileceğimiz hem de iyi uygulama örneklerini ülkemize getirebileceğimiz bir sistemin içerisine dahil oluyoruz. Ek olarak daha önce stratejik planımızda da ifade ettiğimiz gibi uluslararası projelerimiz var. Bunları da partnerlik yoluyla daha da güçlü ve uygulanabilirliği artmış bir şekilde yürütme şansımız arttı” diye konuştu. 

Bu Daha Başlangıç!

Ekim ayında Amerika’da hem üye sendikaların hem de gözlemci sendikaların bir araya geleceği bir genel kurul düzenleneceği bilgisini paylaşan Canberk Akdeniz, “ABD’de düzenlenecek olan genel kurulda da etkin iş birliklerimizi teşkil etmeye devam edeceğiz” diyerek Türkiye’de yakın dönemde Hemşireler Birliği’nin kurulması yönündeki çok sesliliği uluslararası işbirlikleri ile destekleyeceklerinin sinyallerini verdi. Akdeniz sözlerine şöyle devam etti: “Biliyorsunuz aynı zamanda ülkemizde yakın dönemde hemşireler birliğinin kurulması da daha sesli ve görünür şekilde dile getirilmeye başlandı. Bu noktada da uluslararası iş birliklerini takip etmek, belki de Kıbrıs’ta da örneğini görebileceğiniz şekilde birlik olma yolunda en büyük çabayı sendika olarak göstereceğiz. Bu noktada da önemli bir know-how (bilgi birikimi) edilebileceğimizi değerlendiriyoruz. Uluslararası iş birliklerimiz burada da son bulmayacak elbette, haziran ayında Avrupa Hemşirelik Organizasyonları Federasyonu ile de bir görüşmemiz var. Keza aynı şekilde RCN (Royal College of Nursing), Birleşik Krallık’ta faaliyet sürdüren, köklü, aynı zamanda da bir sendika olan, geçtiğimiz aylarda dünyada görülmüş en büyük hemşire grevini gerçekleştirmiş kuruluş ile de iletişim halindeyiz. Haziran ayı sonlarına doğru da onlarla bir görüşme gerçekleştiriyor olacağız.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.