DOLAR
39,6706
EURO
45,7795
ALTIN
4.297,56
BIST
9.203,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
31°C
Çarşamba Açık
31°C

HAARP nedir, HAARP projesi deprem yaratır mı?

ABD’nin Alaska’da kurduğu bir araştırma programı olan HAARP projesi Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından tekrar gündeme geldi. Komplo teorisi olarak sık sık dile getirilen “HAARP ile depremin yapay bir yolla üretildiği” iddiası bilim insanları ve uzmanlar tarafından kabul görmüyor.

HAARP nedir, HAARP projesi deprem yaratır mı?
07.02.2023 14:08
A+
A-

Komplo teorilerine göre HAARP projesi, yapay depremler oluşturmak, belirli bir bölgede haberleşmeyi kesmek, elektronik cihazların çalışmasını durdurmak, olabilecek büyük şiddetli bir depremi küçük parçalara bölerek önlemek ve iklim koşullarına müdahale etmek gibi işlemler için de kullanılıyor. Doğal afetler sonrasında sık sık dile getirilen iddia hiçbir zaman doğrulanamadı.

HAARP DEPREM YARATIR MI?

Her ne kadar iddiayı dile getirenlerin sayısı artsa da HAARP projesi ile deprem yaratılması ihtimali bulunmuyor.

HAARP projesi ile iyonosfere dalgalar yollanabilir ancak bunun depremlerle bir ilişkisi bulunmuyor zira depremler plakaların hareketleri sonucunda oluşuyor. İyonosfere çeşitli dalgalar yollayarak yeraltındaki bu devasa plakaları harekete geçirmek mümkün değil.

Konu hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Celal Şengör de konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde;

“Bundan güzel bir saçmalık duymadım. O enerjiyi nasıl üreteceksin? Hem de gemiyle. Güldürmesinler. Yüzbinlerce atom bombası lazım.”

HAARP PROJESİ NEDİR?

HAARP, Türkçe karşılığı olarak “Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Program”ı olarak çevrilen, Amerika Birleşik Devletleri’nin Alaska eyaletinde bulunan bilimsel bir projedir.
Radyo elektronik vericisi kısa adıyla “HAARP” araştırma istasyonu, 1997 yılında devreye girdi. Sırp bilimadamı Nikola Tesla’nın teorilerinin hayata geçirildiği istasyon 3.5 megavat gücünde ve 10 MgHz boyundaki dalgaları iyonesfere gönderiyor.

Belirli bir alan üzerinde güneşten bin misli daha kuvvetli enerji gönderebilme özelliği taşıyor. Uzmanlara göre, bu yapay ışınların yeryüzünden 600 km. yüksekte yansıtılarak dünyanın herhangi bir bölgesine yönlendirilmesi durumunda HAARP, bölgede mikrodalga fırın etkisi yaratıyor.

Haarp Nedir, Haarp Projesi Deprem Yaratır Mı?

HAARP PROJESİ DEPREM YARATIR MI?

HAARP, iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak için Alaska Üniversitesi ile ortak yürütülen bir proje sonucunda kurulmuştur. Günümüzde Pentagon tarafından kontrol edilmekte ve ABD ordusunun hizmetindedir.

Projenin kurulu olduğu Alaska’da iddialara göre 180 adet dev anten bulunmaktadır. Bu antenler ile üretilen manyetik dalgalar, yetkililerin yaptığı açıklamalara göre; “gelebilecek füzeleri havadayken imha etme, toprağın altında incelemeler yapma, denizaltı gemileriyle haberleşmeyi kolaylaştırma ve atmosferin durumuna müdahale etme” gibi işlevler yapmaktadır.

HAARP projesi, ilk olarak Sırp asıllı ABD’li bilim adamı Nikola Tesla tarafından başlangıç düzeyinde oluşturulmuştur. Tesla, atmosfere düşük düzeyde manyetik dalgalar gönderilerek güçlü bir enerji oluşturulduğunu keşfetmiştir.

HAARP’ın kurulu olduğu bölgeye herhangi bir uçağın yaklaşması yasaktır. Elektromanyetik dalgalar üzerine çalışmalar yapılan bölge uçaklar için yüksek derecede tehlikeli. Herhangi bir uçağın yaklaşması durumunda kurulu olan antenler faaliyetlerini otomatik olarak durdurmaktadır.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.