DOLAR
38,0103
EURO
40,9804
ALTIN
3.757,06
BIST
9.460,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
Salı Hafif Yağmurlu
14°C

Güneş patlaması sonrası manyetik fırtına, Dünya’yı etkileyebilir

Açıklamada, patlamanın manyetik fırtınaya yol açtığı ifade edildi. ÇOK TEHLİKELİ OLMASI BEKLENMİYOR Manyetik fırtınanın önce Venüs’ü …

Güneş patlaması sonrası manyetik fırtına, Dünya’yı etkileyebilir
10.02.2022 02:52
A+
A-

Açıklamada, patlamanın manyetik fırtınaya yol açtığı ifade edildi.

ÇOK TEHLİKELİ OLMASI BEKLENMİYOR

Manyetik fırtınanın önce Venüs’ü ardından da bugün veya yarın saniyede 415-615 kilometre hızla Dünya’yı etkileyebileceği duyurulan açıklamada, fırtınanın “etkisinin çok tehlikeli olmasının muhtemel görülmediği” kaydedildi.

Güneş Patlaması Sonrası Manyetik Fırtına, Dünya'Yı Etkileyebilir

DÜNYANIN MANYETİK ALANINI ETKİLEYEBİLİR

Açıklamada, fırtınanın dünyanın manyetik alanını etkileyebileceğine dikkat çekildi.

Hint basını, güneş fırtınasının, jeomanyetik aktiviteye neden olacağını bunun da genellikle kuzey ülkelerinde görülen, kuzey ışıkları olarak adlandırılan gökyüzünde oluşan renkli ışık oyunlarının kutupların ilerisindeki bölgelerde de görülmesine yol açabileceğini duyurdu.

Güneş Patlaması Sonrası Manyetik Fırtına, Dünya'Yı Etkileyebilir

GÜNEŞ FIRTINASI VE ETKİLERİ

Güneş patlamaları sonucu Güneş’in “korona” adı verilen üst tabakasından uzaya yayılan elektron ve protonlardan oluşan, plazma halindeki yüklü parçacıkların oluşturduğu güneş rüzgarlarının Dünya’nın manyetik alanına etki etmesi olayına güneş fırtınası adı veriliyor.

Dünya tarihinde kaydedilen en şiddetli güneş fırtınası 1859 yılında meydana gelmişti. Carrington Olayı olarak da bilinen bu güneş fırtınası sonucu normalde kutuplara yakın bölgelerde gözlemlenen kuzey ışıkları ekvatora kadar ilerlemişti.

Fırtına sonucunda, Dünya’nın elektromanyetik alanına bağlı olarak çalışan cihazlar da dahil olmak üzere, tüm dünyada elektromanyetik aksaklıklara yol açmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.