DOLAR
37,8277
EURO
40,9692
ALTIN
3.674,21
BIST
9.044,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
22°C

Fransız basını: Arabuluculukta Fransa’nın yerini Türkiye aldı

Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşı bitirme yönündeki arabuluculuk rolü, dünyada geniş yankı uyandırdı. Uluslararası medya …

Fransız basını: Arabuluculukta Fransa’nın yerini Türkiye aldı
31.03.2022 09:08
A+
A-

Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşı bitirme yönündeki arabuluculuk rolü, dünyada geniş yankı uyandırdı.

Uluslararası medya kuruluşları, önce Antalya’da sonra da İstanbul’da zirvelere ev sahipliği yapan Türkiye’ye geniş yer ayırmaya devam ediyor.

“AVRUPA İÇİN TRAJİK”

Son olarak Fransa merkezli Contrepoints dergisi, “Rusya-Ukrayna arabuluculuğu: Türkiye, Fransa’nın yerini alıyor” başlıklı analizinde, Ankara’nın Kiev-Moskova hattındaki görüşmelerle uluslararası krizlerin çözümünde öne çıktığını aktardı.

Diplomasi anlamında Fransa’nın yerini Türkiye’nin almasının “Avrupa için trajik” olduğu belirtildi.

“TÜRKİYE AVRUPA’DAKİ İHTİLAFTA ARABULUCU OLDU”

Yazıda, “Salı günü İstanbul’da, Ukrayna ile Rusya arasında görüşmeler gerçekleştirildi. Türkiye, Avrupa’daki bu ihtilafta fiili arabulucu oldu.” denildi.

Fransa ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin diplomatik nüfuzunu kaybetmeye başladığı, Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle Avrasya ekseninde ne Ruslar ne de Amerikalılar tarafından göz ardı edilmeyen bir role sahip olduğu kaydedildi.

RUSYA VE UKRAYNA İLE İLİŞKİLER

Türkiye ile Rusya arasında TürkAkım gibi projelerin hayata geçirildiği anımsatılarak, iki ülke arasındaki ekonomik bağlara işaret edildi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky arasındaki diyaloğa dikkat çekildi. Ukrayna’ya şu anda çatışmalarda kullanılan Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının sağlandığı hatırlatıldı.

“TÜRKİYE ÖRNEĞİ”

Aynı anazlide, “Türkiye’nin bir tartışma yeri olarak hizmet vermesi şaşırtıcı değil. Türkiye örneği, NATO üyesi olmanın, Ukrayna ve Rusya gibi savaş halindeki ülkelerle güçlü ilişkiler kurmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Aslında, Fransa bu arabuluculuk rolünde uzun süre bulunuyordu.” ifadeleri kullanıldı.

Fransız Basını: Arabuluculukta Fransa'Nın Yerini Türkiye Aldı
Fransız Basını: Arabuluculukta Fransa'Nın Yerini Türkiye Aldı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.