MS +1,24% Portföy’e Ekle/Kaldır Takip listesine ekle Konum Ekle Pozisyon muvaffakiyetle eklendi: Lütfen varlık …
Pozisyon muvaffakiyetle eklendi:
Pozisyon muvaffakiyetle eklendi:
Pozisyon muvaffakiyetle eklendi:
Yazar – Senad Karaahmetovic
Bir Morgan Stanley analisti, firmanın 10. yıllık Laguna konferansının akabinde Tesla (NASDAQ:TSLA) paylarını kıymetlendirdi.
Analist, yatırımcılara Tesla ve FREYR Battery (NYSE:FREY) paylarını “kanaatle” almalarını/artırmalarını öneriyor.
“Tesla, global pil tedarik zincirinin endüstrileşmesinden faydalanmanın ucuz (evet, o denli dedik) bir yolu. Bize nazaran TSLA’nın IRA’nın ima ettiği muhtemelen on milyarlarca vergi kredisine muhtaçlığı yoktu ve dahası, Tesla dünyada yeni giga-fabrikalar açabilecek ve çabucak olumlu FAVÖK üretebilecek tek şirketlerden biri olabilir.”
Analist, Enflasyon Azaltma Maddesi’nin (IRA) geçmesinin Tesla için neredeyse “fazla iyi” olabileceğini de kelamlarına ekledi. Morgan Stanley (NYSE:MS), Tesla’nın 2030 yılına kadar ABD’de 3,1 milyondan fazla elektrikli araç üretebileceğini iddia ediyor.
“Birim başına 10 bin dolarlık IRA dayanağı varsayımı, şirket için 30 milyar dolar civarı pahada olabilir, bu da FY30 için 65 milyar dolarlık FVÖK’ümüz için yaklaşık %50 artış potansiyeli taşıyor.”
Morgan Stanley Tesla payları için “ağırlık artır” notuna ve pay başına 383 dolar fiyat gayesine sahip.