Dünya gıda fiyatları Ocak’ta yatay seyrediyor -FAO

ROMA, 1 Şubat (Reuters) – Dünya gıda fiyatları, süt ürünleri ve şeker fiyatlarındaki düşüşün hububat ve bitkisel yağ fiyatlarındaki artışı dengelemesiyle Ocak ayında bir önceki aya kıyasla yatay seyrediyor.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından derlenen, tahıllar, yağlı tohumlar, süt ürünleri, et ve şeker fiyatlarındaki aylık değişimleri izleyen dünya gıda fiyatları endeksi Aralık ayındaki seviyesinden neredeyse değişim göstermeyerek Ocak’ta ortalama 169.5 seviyesinde bulunuyor.
FAO’ya göre uluslararası piyasalardaki gıda fiyatları geçen yılın Ocak ayındaki değerinin yaklaşık yüzde 3 altında bulunuyor.
FAO, Çin,Meksika ve Avrupa Birliği ülkelerindeki yüksek mısır üretimi beklentilerinden dolayı 2017 dünya hububat üretim tahminini 2.64 milyar tona yükselterek hububat üretiminin tüm zamanların zirvesini görmesini öngörüyor.
(Haberi çeviren Canan Sevgili; Redaksiyon Birsen Altaylı)
Kaynak: investing.com
Bu içerik investing.com sitesinden alınmıştır. İçerik hakkındaki şikayetlerinizi ve kaldırma taleplerinizi iletisim@akilligundem.com mail adresine iletebilirsiniz.