DFDS Akdeniz İş Birimi, Birleşik Krallık merkezli CILT’in (Chartered Institute of Logistics and Transport) kadın kanadı WiLAT (Women in Logistics …
DFDS Akdeniz İş Birimi, Birleşik Krallık merkezli CILT’in (Chartered Institute of Logistics and Transport) kadın kanadı WiLAT (Women in Logistics and Transport) Türkiye iş birliği ile start verdiği ”Mentorluk Projesi” kapsamında orta ve üst düzey yöneticilerinden oluşan 10 mentor ile üniversite öğrencilerine lojistik sektöründe rehberlik edecek.
Denizcilik ve lojistik alanlarında Avrupa’nın lider firması Danimarka menşeli DFDS’in Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi DFDS Akdeniz İş Birimi veWiLAT (Women in Logistics and Transport) Türkiye iş birliği ile hayata geçirdiği Mentorluk Projesi’ni 9 Aralık 2021 tarihinde İstanbul’da, The Stay Bosphorus’da gerçekleştirilen toplantı ile duyurdu. Proje için mentorlardan eğitim alacak 5 menti statüsünde öğrenci Altınbaş Üniversitesi’nden 5 menti öğrenci de İstanbul Okan Üniversitesi’nden belirlendi. Seçilen öğrenciler Uluslararası Lojistik Yönetimi, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık ve İşletme bölümlerinde eğitimlerini sürdürüyor.
Toplantıda WiLAT Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Berna Akyıldız, DFDS Akdeniz İş Birimi Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Özlem Dalga, DFDS Akdeniz İş Birimi Fransa Rota Direktörü Ayberk Eskin, İstanbul Okan Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Alemdar, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Zeynep Özsoy vementi seçilen öğrenciler bir araya geldi.
Toplantıda konuşan DFDS Akdeniz İş Birimi Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Özlem Dalga proje ile ilgili şunları söyledi: “DFDS Akdeniz İş Birimi olarak uluslararası alanda saygınlığı olan CILT’nin kadın kanadı WiLAT Türkiye iş birliği ile ‘Mentorluk Projesi’ni hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin ve lojistik sektörünün de geleceği olan genç kız öğrencilerle deneyimlerimizi paylaşma fırsatı yaşatacak projemizin gençlerimize yol göstermek doğrultusunda amacına ulaşacağına inanıyoruz.”
Toplantıdaproje ile ilgili olarak WiLAT Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Berna Akyıldız şöyle konuştu: “WiLAT Türkiye Kurucu Başkanı olarak kurumsal üyemiz olan DFDS Akdeniz İş birimi ile birlikte gerçekleştireceğimiz Mentorluk projemizi bugün sizlere duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Lojistik ve Taşımacılık sektöründe her katmanda kadın çalışan sayısının azlığından yola çıkarak başlattığımız Mentorluk projelerinde ana hedefimiz, sektöre nitelikli genç kadın lojistikçiler kazandırmak. Wilat Türkiye’nin paydaşları olan Okan Üniversitesi ve Altınbaş Üniversitesi’nden seçilen genç kızlarımıza okul eğitiminin yanı sıra deneyimli kişiler tarafından verilecek uygulamalı eğitimler onların kariyerlerine başlamalarında son derece değerli ve yol gösterici olacaktır. WiLAT Türkiye olarak diğer projelerin yanı sıra Mentorluk projelerine tüm kurumsal üyelerimiz ile devam etmeyi hedefliyoruz. Projemizin çok başarılı olacağına inanıyorum. Seçilen genç kızlarımızı tebrik ediyor ve bu projenin sektörümüz için hayırlı olmasını diliyorum.”
WiLAT, 1919 yılında Birleşik Krallık merkezli kurulan CILT (Chartered Institute of Logistics and Transport) kadın kanadı olarak 2013 yılında kadınların lojistik ve taşımacılık sektöründeki yerini güçlendirmek, sektördeki kadın sayısını arttırmak ve onlara sektördeki faaliyetleri süresince destek olmak amacıyla Nijerya’da kurularak serüvenine başladı. O günden bugüne yıllar içinde diğer ülkelerde de yapılanarak 31 ülkede faaliyetlerini büyüyerek sürdürüyor. 18 ülke daha çok yakında WiLAT Global topluluğuna katılacak.
Türkiye’de Kadın ve Lojistik kelimelerinin ilk kez bir araya getiren ve sektördeki kadınları aynı çatı altında toplayan WiLAT Türkiye, faaliyetlerine 2021 itibariyle başladı.
Türkiye’de lojistik ve taşımacılık sektöründe cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi konularında lider organizasyon olma vizyonu ile yola çıkan WiLAT Türkiye çalışmalarını büyük bir hız ve yepyeni projeler ile devam ettiriyor.