DOLAR
20,9567
EURO
22,4572
ALTIN
1.313,16
BIST
5.114,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

‘Depremzedelerin Hayat Standartları Aniden Değişti; En Büyük Sorun Barınma Ve İstihdam’

Ersin DEMİR/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Şahin, deprem felaketi ile insanların hayat standartlarının aniden değiştiğini belirterek, “Bölgeden yurdun farklı …

‘Depremzedelerin Hayat Standartları Aniden Değişti; En Büyük Sorun Barınma Ve İstihdam’
21.03.2023 10:04
A+
A-

Ersin DEMİR/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Şahin, deprem felaketi ile insanların hayat standartlarının aniden değiştiğini belirterek, “Bölgeden yurdun farklı noktalarına göç etmek zorunda kalan insanlarımızın en önemli sorunları; barınma ve istihdam” dedi.

OMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Şahin, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedelerin travmatik bir süreç yaşadıklarını belirtti. Deprem felaketi ile insanların hayat standartlarının aniden değiştiğini belirterek, “Travmatik süreçlerin etkisi, herkeste farklıdır. Bireyin yaşı, cinsiyeti, kişiliği, medeni durumu, sosyoekonomik düzeyi, yaşadığı coğrafyanın tarihi ve kültürel özellikleri gibi birçok değişkenin etkisi altındadır” dedi.

Doç. Dr. Şahin, ailesini ya da yakınlarını kaybedenleri, malları zarara uğrayanları veya süreci herhangi bir kayıp yaşamadan atlatanları hatırlatıp, depremin etkilerinin tek tek değerlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Deprem felaketinin ardından ülke içinde nüfus hareketliliğinin yaşandığını söyleyen Doç. Dr. Şahin, “Depremin coğrafi boyutu, dikkate alındığında 11 ilimiz doğrudan etkilendi. Bölgeden yurdun farklı noktalarına göç etmek zorunda kalan insanlarımızın en önemli sorunları; barınma ve istihdam. Bu sorunlar, devletin ve milletin desteğiyle geçici de olsa önemli ölçüde çözüme kavuşturulmakta. İstihdam konusunda vasıflı meslek elemanlarının çalışma hayatını kolaylaştıracak adımlar atıldığında, bu sorun da önemli ölçüde çözülecektir. Fakat göç eden insanımızın depremden önceki hayat standartlarına ulaşması, kısa zamanda mümkün görünmemektedir” diye konuştu. (DHA

'Depremzedelerin Hayat Standartları Aniden Değişti; En Büyük Sorun Barınma Ve İstihdam'

'Depremzedelerin Hayat Standartları Aniden Değişti; En Büyük Sorun Barınma Ve İstihdam'

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.