ref: refs/heads/v3.0
DOLAR
28,9846
EURO
31,2142
ALTIN
1.864,65
BIST
7.913,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
12°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Salı Çok Bulutlu
12°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
SON DAKİKA
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Buse Tosun Çavuşoğlu, Dünya Güreş Şampiyonası’nda Altın Madalya Kazandı

Şampiyonada 68 kiloda mücadele eden Buse Tosun Çavuşoğlu altın madalya kazandı Rıza Kayaalp 6’ncı kez dünya şampiyonu olmak için mindere çıkacak Bakan Bak, Buse Tosun Çavuşoğlu’nu tebrik etti ERCAN ATA/ANKARA, (DHA) – Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da …

Buse Tosun Çavuşoğlu, Dünya Güreş Şampiyonası’nda Altın Madalya Kazandı
21.09.2023 22:30
A+
A-

Şampiyonada 68 kiloda mücadele eden Buse Tosun Çavuşoğlu altın madalya kazandı

Rıza Kayaalp 6’ncı kez dünya şampiyonu olmak için mindere çıkacak

Bakan Bak, Buse Tosun Çavuşoğlu’nu tebrik etti

ERCAN ATA/ANKARA, (DHA) – Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’nda 68 kiloda mücadele eden Buse Tosun Çavuşoğlu, finalde Moğolistanlı rakibi Delgerma Enkhsaikhan ile karşılaştı. Karşılaşmada 4-1 gerideyken rakibini tuş eden Buse Tosun Çavuşoğlu, altın madalya kazandı.

68 Kiloda mücadele eden milli güreşcimiz Buse Tosun Çavuşoğlu, ilk turda dünya şampiyonu Moldovalı Irina Ringaci ‘yi (4-2) öndeyken tuşla, ikinci turda Meksikalı Alejandra Rivera Arriaga’yı 6-0 öndeyken yine tuşla yendi. Buse, çeyrek finalde Çekyalı Adela Handzlickova’yı 8-0 yenerek yarı finale yükseldi. Milli güreşçi, gençler dünya şampiyonu ve büyüklerde dünya 2’ncisi olan Japon Ami Ishi’yi maçın ilk devresinde 11-1 teknik üstünlükle yenerek finale yükseldi. Finalde Moğolistanlı Delgerma Enkhsaikhan ile karşılaşan Buse Tosun Çavuşoğlu, kontrollü başlayan karşılaşmada Buse pasif kaldı. 30 saniye başladığı anda Buse, rakibini minder dışına atarak 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk devresi milli sporcunun 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci devrede ise Moğolistanlı rakibine 4 puan verse de maçı tuşla kazanarak altın madalyanın sahibi oldu. 

ERKEKLER SERBEST STİLDE 1 BRONZ, 2 OLİMPİYAT KOTASI

Dünya şampiyonasında erkeklerde serbest stilde 10 sıklette katılan millilerde Taha Akgül, bronz madalya kazandı. Serbestte Taha Akgül ve İbrahim Çiftçi olimpiyatlara gitme hakkı elde ederken, 8 sporcu ise madalya ve olimpiyat kotası alamadan şampiyonaya veda ettiler. 

KADINLARDA 1 ALTIN, 2 OLİMPİYAT KOTASI GELDİ

Kadınlarda ise dünya şampiyonasında altın madalya kazanan Buse Tosun Çavuşoğlu olimpiyatlara gitme hakkı elde ederken, 10 sıklette katıldıkları dünya şampiyonasında Ay-yıldızlılarda Buse ve 5.’nci olan Evin, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na kota almayı başaran sporcular oldular. Şampiyonada 8 sporcu da madalya ve olimpiyat kotası alamadan elendiler. 

RIZA KAYAALP, TARİH YAZIYOR

Grekoromen milli takım kaptanı Rıza Kayaalp finale kalarak gümüş madalyayı garantilerken, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na gitme hakkını da elde etti.

Grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden Ankara ASKİ Spor’un milli sporcusu Rıza Kayaalp, dünya şampiyonalarında 6’ncı kez finale yükseldi. Kayaalp’in kariyerinde 5 kez dünya (2011, 2015, 2017, 2019, 2022) ve 12 kez Avrupa (2010, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021, 2022, 2023) şampiyonluğu bulunurken 2012 ve 2020 olimpiyatlarında ise bronz madalya kazanmıştı.

RIZA KAYAALP, RAKİPLERİNE 3 SAYI VEREREK FİNALE YÜKSELDİ

Sabah seansında başlayan eleme karşılaşmalarında Rıza Kayaalp, seri başı olduğu için şampiyonaya ikinci turdan başladı. Milli güreşçi, sırasıyla 2’nci turda Mısırlı Abdelatif Ahmed Mohamed’i 7-2, çeyrek finalde dünya şampiyonu Estonyalı Heiki Nabi’yi 8-0 teknik üstünlükle, yarı finalde ise Çinli Lingzhe Meng’i de 3-1 yenerek finale yükseldi. 

Rıza Kayaalp, yarın akşam finalde altın madalya için İranlı Amir Mirzazadeh ile karşılaşacak.

BAKAN BAK’TAN BUSE TOSUN ÇAVUŞOĞLU’NA TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sırbistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 68 kiloda altın madalya kazanan ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na kota elde eden Buse Tosun Çavuşoğlu için tebrik mesajı yayımladı.

Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 68 kiloda altın madalya kazanan ve 2024 Paris Olimpiyatları kotası alan Buse Tosun Çavuşoğlu’nu yürekten kutluyorum. Kadınlar 50 kiloda ülkemize olimpiyat kotası kazandıran Evin Demirhan Yavuz’u da tebrik ediyorum. Her iki sporcumuza ülkemizi temsil edecekleri 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda başarılar diliyorum. Devam eden Şampiyonada mindere çıkacak güreşçilerimize de başarılar temenni ediyorum.”

Buse Tosun Çavuşoğlu, Dünya Güreş Şampiyonası'Nda Altın Madalya Kazandı

Buse Tosun Çavuşoğlu, Dünya Güreş Şampiyonası'Nda Altın Madalya Kazandı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.