DOLAR
19,0665
EURO
20,5233
ALTIN
1.211,35
BIST
5.031,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Az Bulutlu
9°C
SON DAKİKA
21:30 Kilis’te Tır, Park Halindeki Tır’a Çarptı: 3 Yaralı
21:24 Yol Kenarında Uğradığı Silahlı Saldırıda Öldü
21:20 İftar Sonrası Husumetli İki Aile Arasında Silah Ve Sopalı Kavga: 6 Yaralı
21:14 Seçmenler Tarafından Belirlenecek Cumhurbaşkanları Adayları, 3’Üncü Günde De 100 Bin İmzaya Ulaşamadı
21:00 Ak Parti’li Yavuz: Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’nda, Hüda-Par Da Listelerimizde
20:14 Kılıçdaroğlu: Kalıcı Konutları Depremzedelere Ücretsiz Vereceğiz
20:04 Dele Alli’nin Uyluk Üst Adalesinde Kısmi Yırtık Saptandı
19:25 Erbakan: Cumhur İttifakı’na Katıldık
19:01 Erdoğan: Bize Düşen Asıl Görev En Büyük Yıkıma Uğrayan Hatay’ı Bir An Önce Ayağa Kaldırmak
19:00 Oleksandr Petrakov: Türkiye’nin Güçlü Bir Takım Olduğunu Biliyoruz
18:36 Mide Botoksu Krizinde 1 Hasta Vefat Etti, 2 Doktor Gözaltına Alındı
18:34 Höh Lideri Karadayı, Bulgaristan Seçimlerinde Türkiye’deki Seçmenlerden Destek İstedi
18:20 Diyarbakır’da Tarlaya Giren Domuz Sürüsü Cep Telefonu Kamerasında
18:14 Stefan Kuntz: O Senaryoyu Ben Kafamda Oynamıyorum
18:01 Emek Ve Özgürlük İttifakı, Seçim İttifakı Protokolünü Ysk’ya Sundu
18:00 Cengiz Ünder: Bu Turnuvaya Katılmayı Çok İstiyoruz
18:00 Bakan Varank: Depremzede İşletmeler Kosgeb Kredilerine Başvurabilir
17:48 Milli Savunma Bakanlığı Memur Alımı Yapacak! Msb 2023 Başvuru Şartları Neler?
17:44 Kağıthane’de Ev Sahibini Öldüren Sanığa 15 Yıl Hapis Cezası
17:31 Samsun’da İki İlçede Uyuşturucu Operasyonu : 11 Gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bursa Osmangazi’den Bakü’de kardeş buluşması

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Dostluk programında yaptığı konuşmada belediye olarak iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının güçlenmesine katkı sağladıklarını belirtti.

Bursa Osmangazi’den Bakü’de kardeş buluşması
20.01.2023 13:38
A+
A-

BURSA (İGFA) – Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşen Türkiye-Azerbaycan Dostluk Gecesi’nde, Türkiye Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı, Azerbaycan Milletvekili Qaniza Paşayeva, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile çok sayıda Türk ve Azerbaycanlı yatırımcı katıldı.

Bursa’nın başta turizm olmak üzere birçok alandaki işbirliği ve yatırım imkânlarının tanıtıldığı programda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi şehir Bursa ve Osmangazi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Bursa’nın tarihten gelen bir misyonunun da Balkanlar’dan Kafkaslar ve Orta Asya’ya kadar tüm kardeşlerine kucak açmak olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, “Bursa, binlerce yıllık tarihi ile Türkiye’nin en kadim şehirlerinden biridir. Stratejik konumu sebebi ile tarihin her döneminde insanlığın önemli yerleşim yerlerinden olmuş ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Arkeolojik kazılara göre 7 bin yıllık buluntular elde edilmiştir. Bursa, tarihin en güçlü devletlerinden biri olan Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış olması sebebi ile birçok kültürel mirası bünyesinde barındırmaktadır. Camileri, külliyeleri, köprüleri, çeşmeleri, hanları, hamamları ile yaşayan bir tarih hüviyetindedir. Bursa her sokağında tarihten taşıdığı bir iz ile adeta açık hava müzesi görünümündedir.” dedi.

“İKİ DEVLET, TEK MİLLETİZ”

Bursa’nın geçtiğimiz yıl üstlendiği Türk Dünyası Kültür Başkenti görevini, 2023 yılında Azerbaycan’ın Şuşa şehrine devrettiğini hatırlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Biz de Osmangazi Belediyesi olarak Azerbaycan’la kardeşlik bağlarımızı her geçen gün güçlendirmeye devam ediyoruz. Şeki kenti ile kardeş belediyeyiz. Şuşa ile de kardeşlik anlaşması için meclisimizden karar aldık. Şehit Azerbaycanlı Tümgeneral Polad Heşimov’un ismini Bursamız’da bir parka vererek yaşatıyoruz. Gönül coğrafyamızda kim varsa dara düştüğünde bizi yanında bulsun istiyoruz” diye konuştu.

Dündar, “iki devlet tek millet” anlayışının kazandırdığı kardeşliğin devletler ve kurumlar arası ilişkilerin yanı sıra özel sektör alanında da hızla arttığını ifade ederek, tüm Azerbaycanlı kardeşleri medeniyet şehri Bursa’ya davet etti.

Bursa Osmangazi'Den Bakü’de Kardeş Buluşması

Türkiye Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı ise, 3 kıtaya hükmetmiş Osmanlı’nın şehri Bursa’yı Azerbaycan’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Programında sonunda Azerbaycan Milletvekili Qaniza Paşayeva, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a iki ülkenin kardeşlik bağlarının güçlenmesine verdiği katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.