Borsa İstanbul’da işlemler durduruldu
Investing.com – Borsada işlemler durduruldu.
Dün ve bugün sert kayıp veren borsa, devre kesici uygulanmasının ardından işlemlere kapatıldı. Borsa İstanbul A.Ş. pay piyasasındaki tüm sıralarda, vadeli işlem ve opsiyon piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve borçlanma araçları piyasası pay repo pazarındaki işlemlerin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.
Borsada kayıp arttı
Geçtiğimiz ay içinde yüksek oynaklık gösteren ve küresel piyasalardan negatif ayrışan BİST 100 endeksi Şubat ayına 5.000 puan altında başladı.
6 Şubat’ta 10 ilimizde etkili olan ve ülkeyi yasa boğan deprem nedeniyle haftaya düşüşle başlayan BIST 100 endeksinde dün iki kez devre kesici uygulandı. Bugün açılışın hemen ardından devre kesen endekse ikinci kez devre kesici uygulandı. Yaşanan sert kaybın ardından Borsa İstanbul, borsanın geçici kapatılmasına karar verdi. İşlemlerin ne zaman başlayacağına dair bir açıklama yapılmadı.
BIST 100 endeksi 3 Ocak’ta 5.700 puan ile rekor yüksek seviyeyi gördü. Endeks bugün 4.186 puana geriledi. Sene başı kaybı %25 olan endeks bugün 4 Kasım sonrası en düşük seviyeye geriledi.
Yazar: Deniz Engin
Kaynak: tr.investing.com