Bu yazımızda sizlere WhatsApp Web‘i daha kolay ve verimli kullanabilmeniz için birkaç basit WhatsApp Web ipucu vereceğiz
WhatsApp Web‘te oturum açmak için telefonunuz olduğu sürece, WhatsApp’ı herhangi bir bilgisayarda kullanmanın kolay yoludur. İşte karşınızda işinize yarayacak WhatsApp Web ipuçları
Bu işlev henüz WhatsApp mesajlaşma uygulamasında mevcut değil. WhatsApp, Messenger Odası özelliğini başlattı. Bu özellik, yalnızca Messenger Odasına grup görüşmesi yapmak istediğiniz kişileri eklemenizi gerektirir. Oda oluştur seçeneği, WhatsApp Web ana ekranında mevcuttur, sadece üç noktaya tıklayın ve Oda oluştur’u seçin.
Bu özellik WhatsApp uygulamasında da mevcuttur, ancak Whatsapp Web’de bulmak daha kolaydır. Bunun için pencerenin üst kısmındaki mesaj simgesine tıklamanız yeterlidir. Sık iletişim kurduğunuz kişiler görüntülenecektir.
Bir kişinin gönderdiği belirli bir mesajı arıyorsanız, bireysel sohbete gidin, arama simgesini tıklayın ve aradığınız kelimeyi yazın. Bu özellik WhatsApp uygulamasında mevcut değildir.
Bilgisayarınızda WhatsApp Web‘i kullanmanın tüm avantajlarından yararlanmak için bazı klavye kısayollarını öğrenmeniz faydalı olacaktır.
WhatsApp Web’de çalışan klavye kısayollarının listesi
Anında mesajlaşmada emojiler olmazsa eksiklik olur. Eğer klavyeden fareye geçmek, metin kutusunun yanındaki emoji simgesine tıklamak ve ardından doğru emojiyi bulmak istemiyorsanız, hızlı bir WhatsApp Web numarası var.
Normal metin kutusundayken, iki nokta üst üste ve ardından ifade etmek istediğiniz ifadenin ilk iki harfini yazın. Yazdığınız her harfle değişen eşleşen bir emojileri göreceksiniz.
Görüntülenen emojiler arasında geçiş yapmak için klavyenin yön tuşlarını kullanın. Kullanmak için Enter’a basın.
Ayrıca herhangi bir sohbet penceresindeyken Shift + TAB tuşlarına basarak emojilere, çıkartmalara ve GIF’ler düğmesine de erişebilirsiniz . Bu, emoji simgesini vurgulayacaktır, bu nedenle emojiler, çıkartmalar ve GIF’ler menüsünü açmak için Enter tuşuna basın . Üç seçenek arasında geçiş yapmak için TAB ve Shift + TAB tuşlarına basın. Yön tuşlarıyla menüde gezinin.
Mavi tiki kapatmadığınız sürece, insanlar metinlerini tam olarak okuduğunuz zamanı görebilir. Bunu devre dışı bırakmak istiyorsanız telefonunuzdaki okundu bilgisini kapatabilirsiniz, ancak bunu yapmak yerine gerçekten iyi olan bir WhatsApp Web hilesi var.
WhatsApp üzerinden biriyle konuşuyorsanız ve okundu bilgisi almadan mesajlarını okumak istiyorsanız, işte yapmanız gerekenler:
WhatsApp Web pencerenizde sohbeti açın.
Bir Not Defteri dosyası (veya başka bir pencere) açın ve arka planda WhatsApp Web sohbetinin tamamını görebilmek için boyutunu değiştirin.
Not Defteri dosyasına tıklayın ve imlecinizi orada tutun. Bilgisayar farklı bir pencerede çalıştığınızı düşündüğü için bu önemli bir adımdır.
Mesajlar mavi tikler ile okundu olarak işaretlenmeden, görebileceğiniz arka plan sohbet penceresinde yüklenecektir. Şu anda, çift gri işaretler olacak, yani mesajlar sizin tarafınızdan alındı ancak okunmadı.
Okundu olarak işaretlemekte sorun olmadığında, WhatsApp Web sohbet penceresine tıklayın ve bu işaretler anında maviye dönecektir.
Bu yöntemin sınırlaması, bir seferde yalnızca bir sohbetin içeriğini okuyabilmenizdir.
Yazdığınız kelime ya da cümlelerde istediğiniz bölümü bold ya da italik yapabilirsiniz. Bu özellik hem Whatsapp uygulamasında hem de Whatsapp Web’de mevcut.
Bunun için bold yapmak istediğiniz kelime ya da cümleyi yıldız (*) işareti arasına almalısınız. İtalik yapmak istediğiniz bölümü ise alt çizgi (_) işareti arasına almalısınız. Örneğin;
Bu satırın *bu bölgesi kalın* olsun, _bu bölgesi ise italik_ olsun.
Burada dikkat edilmesi gereken işaretlerin öncesinde ya da sonrasında boşluk olmamasıdır.
Yani, * burası kalın olsun* ya da *burası kalın olsun * şeklinde yazarsanız istediğiniz gibi bir sonuç elde edemezsiniz.
Satırbaşı yaptığınızda cümlenin başına ve sonuna tekrar işaretleri koymalısınız.
*Bu bölümün
kalın olmasını istiyorum* şelinde yazarsanız kalın olmaz. Bunun için;
*Bu bölümün*
*kalın olmasını istiyorum* şeklinde yazmalısınız.
Bildiğiniz gibi mesaj yazarken “Enter” tuşuna basarsanız mesajınız karşı tarafa gider. Eğer mesajı göndermeden alt satıra geçmek istiyorsanız “Shift” tuşuna basılı tutarak “Enter” tuşuna basmalısınız.