Rukiye MEYVECİ/ANKARA, (DHA)- Hindistan’da ‘G20 Dijital Ekonomi Bakanlar Toplantısı’na katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin son yıllarda kaydettiği gelişmelere ilişkin bilgi verdi. Bakanlıktan …
Rukiye MEYVECİ/ANKARA, (DHA)- Hindistan’da ‘G20 Dijital Ekonomi Bakanlar Toplantısı’na katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin son yıllarda kaydettiği gelişmelere ilişkin bilgi verdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Kacır, Hindistan’ın ev sahipliğinde 18-19 Ağustos tarihlerinde Bangalore kentinde düzenlenen ‘G20 Dijital Ekonomi Bakanlar Toplantısı’na katıldı. Bakan Kacır, G20 üyesi ülkelerin önde gelen start-up’larını ve yatırımcılarını bir araya getiren Dijital İnovasyon İttifakı Paneli’nde, Türkiye’deki fırsatlar ve ülkenin girişimcilik ekosisteminin son yıllarda gösterdiği ilerlemelere ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.
Bakan Kacır, hedeflerinin çok açık olduğunu belirterek, “2025 yılına dek ülkemizden 5 tanesi decacorn olmak üzere tam 15 yeni Turcorn çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca 2030 yılı itibariyle Türkiye’de 100 Turcorn’un başını çektiği 100 bin yeni start-up kurulmasını hedefliyoruz. Dünyadaki en gelişmiş 10 start-up ekosisteminden birini Türkiye’de kurmayı amaçlıyoruz. İstanbul’un dünyadaki en gelişmiş 20 start-up kavşak noktasından biri olabilmesi için çalışmalarımıza başladık. Bu strateji doğrultusunda önemli bir girişime de imza attık. Hayata geçirdiğimiz Turcorn 100 Programı küresel hedefleri olan Turcorn adaylarını desteklemektedir. Start-up’lara mentörlük, büyümeye erişim hizmetleri, özel ayrıcalıklar ve fonlama imkanları sunmaktayız. 2019 yılının eylül ayında Türkiye’nin 2023 sanayi ve teknoloji stratejisini yayımladık. Bu stratejide Türkiye’nin dünyanın önde gelen yüksek teknoloji ürün üreticilerinden biri olma hedefinin altı çizilmektedir. Bu bağlamda; çeşitli sektörlere dair somut hedefler belirlendi. 2023 yılı itibarıyle Türkiye’de 10 unicorn’un oluşması en temel hedeflerimizden bir tanesiydi” dedi.
Bakan Kacır, panel sonrasında Türkiye’nin sağlık, eğitim, finansal teknolojiler, döngüsel ekonomi alanında önde gelen ve Dijital İnovasyon İttifakı’na katılan ‘Güvenli Dijital Altyapı: Techsign’, ‘Tarım Teknolojileri: Move On’, ‘Eğitim Teknolojileri: Düşyeri’, ‘Finansal Teknolojiler: Macellan’, ‘Sağlık Teknolojileri: Kuartismed’ ve ‘Döngüsel Ekonomi: Nivago’ start-up’larının yöneticileriyle görüştü. Bakana Kacır’a burada Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç eşlik etti. (DHA)