DOLAR
39,5376
EURO
45,5225
ALTIN
4.310,79
BIST
9.172,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Perşembe Açık
30°C
Cuma Parçalı Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C

Aksıfat Barajı’ndan milli ekonomiye 198 milyon TL katkı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Mersin iline yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma …

Aksıfat Barajı’ndan milli ekonomiye 198 milyon TL katkı
18.12.2021 16:44
A+
A-

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Mersin iline yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Mersin ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamakta. DSİ’nin son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduğu, modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artış sağlıyor.

Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor, bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Aksıfat Barajı inşaatında gelinen son nokta hakkında bilgi veren DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Tamamlanması ile 8 bin 215 kişiye istihdam sağlayacak olan Aksıfat Barajı’nda sona gelinmiş olup projenin önemli aşamalarından birisi olan önyüz beton imalatları tamamlanmıştır. Dolusavak, su alma yapısı ve parapet duvarı imalatlarında ise çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir” dedi.

MİLLİ EKONOMİYE 198 MİLYON TL KATKI

Projenin tüm aşamalarının tamamlanması neticesinde 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 198 Milyon TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten Genel Müdür Yıldız; sulama, içme suyu ve enerji üretimi maksadıyla inşa edilen Aksıfat Barajı’nın tamamlanmasıyla 82 bin 149 dekar arazi sulanacak, Silifke ve Erdemli ilçelerine bağlı yerleşim yerlerine yıllık 8,33 hm3 içmesuyu sağlanacaktır. Ayrıca 2,25 MW kurulu güce sahip santral ile yıllık 8,25 GWH enerji üretilecektir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.