DOLAR
38,8250
EURO
43,6967
ALTIN
4.008,69
BIST
9.668,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C

AKP’li belediye cami bahçesindeki ağaçları söktü

Bursa Yenişehir’de Hatuniye Camiinin bahçesindeki yeni dikilmiş çınar ağaçları AK Parti’li belediyece söküldü. Duruma tepki gösteren cami …

AKP’li belediye cami bahçesindeki ağaçları söktü
05.05.2022 09:25
A+
A-

Bursa Yenişehir’de Hatuniye Camiinin bahçesindeki yeni dikilmiş çınar ağaçları AK Parti’li belediyece söküldü. Duruma tepki gösteren cami cemaatinden Ömer Doğru, (67) üyesi olduğu AK Parti’den istifa edeceğini söyleyerek, “Ben bu insanlarla bir arada duramam. Aynı camide de onların safında namaz kılamam” ifadelerini kullandı.

Yenişehir’de Hatuniye Camii bahçesindeki ağaç ve çiçeklerin gönüllü bakım işlerini yapan camii cemaatinden Ömer Doğru, bir hafta önce dikilen 4 adet çınar ağacından 2’sinin belediye ekiplerince sökülmesine tepki göstererek, “Üyesi olduğum AK Parti’den istifa ediyorum” dedi.

“BU İNSANLARLA BİR ARADA DURAMAM”

“Ben bu insanlarla bir arada duramam. Aynı camide de onların safında namaz kılamam. Dili olmayan bir canlıyı yok ettiler. Ağaçlar orada kuruyor şuanda” diyen Doğru, şunları söyledi;

İzinleri müftülükten alınarak camii bahçesine bir hafta önce dikilen çınar ağaçları, belediye ekiplerince söküldü. Yetkililerin açıklama yapmadan ağaçları sökmesine anlam veremiyorum. Bu ağaçların kimseye zararı yok. Ben bu bahçenin 10 yıldır gönüllü bakıcılığını yapıyorum. Hiçbir karşılık beklemeden. Geçen Cuma günü belediye başkanı emir vermiş. Gidin ağaçları sökün demiş. AK Parti ilçe başkanına gittim ancak sonuç alamadım. Yaşananlar çok üzücü. Üyesi olduğum AK Parti’den istifa ediyorum.”

“UYGUN BİR YERE DİKİLEBİLİRDİ”

İYİ Parti ilçe Başkanı Ercan Özel de, “Eğer dikilen o çınarların yeri uygun görülmedi ise aynı yerde daha uygun bir yere dikilebilirdi. Bu şekilde bir uygulama yapılmasının ve çınarların sökülüp atılmasının oldukça yanlış olduğunu düşünüyorum” dedi.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.