DOLAR
38,8455
EURO
43,3216
ALTIN
3.978,92
BIST
9.668,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
19°C
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C

Afganistan’da sel: 39 ölü

Birleşmiş Milletler (BM), Afganistan’da yağış mevsimi olmamasına rağmen yaşanan aşırı yağış ve sellerin dokuzu çocuk olmak üzere en az 39 kişinin …

Afganistan’da sel: 39 ölü
13.07.2022 17:23
A+
A-

Birleşmiş Milletler (BM), Afganistan’da yağış mevsimi olmamasına rağmen yaşanan aşırı yağış ve sellerin dokuzu çocuk olmak üzere en az 39 kişinin ölümüne yol açtığını bildirdi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’ne (OCHA) göre ayrıca, sellerde on dört kişi de yaralandı.

Toprak kayması meydana geldi

Yağışların neden olduğu toprak kayması sonucu çok sayıda patlamamış muhimmat ortaya çıktı. BM, mayınların ve muhimmatın yerleşim bölgelerinden çıkarılarak imha edildiği bilgisini paylaştı.

Haziran ayında 19 kişi hayatını kaybetti

Ülkenin doğu kesimleri bir aydan kısa bir süre içinde üçüncü kez sel felaketiyle karşı karşıya kalırken, haziran ayında iki gün boyunca etkili olan şiddetli yağışlarda 19 kişi hayatını kaybetmiş, 131 kişi de yaralanmıştı.

Nangarhar ve Nuristan vilayetlerinde yaklaşık 500 aile selden etkilenirken bu bölgelerde yaklaşık 800 hektar (2 bin dönüm) tarım arazisi tahrip oldu. 500 kadar çiftlik hayvanı da telef oldu.

Afganistan'Da Sel: 39 Ölü

Hükümet 63 kişinin öldüğünü açıkladı

Geçen yıl ağustos ayında ülkenin yönetimini ele geçiren Taliban’ın kurduğu hükümetten yapılan açıklamada da son bir haftada 12 vilayeti etkisi altına alan yağışlarda 63 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

En fazla kaybın yaşandığı vilayetlerin Nuristan, Lağman, Logar, Paktiya, Gazni, Meydan Vardak, Zabul ve Uruzgan olduğu belirtilen açıklamada, afet nedeniyle 12 binden fazla evin zarar gördüğü, 2 binden fazla hayvanın ise telef olduğu kaydedildi.

Ülkenin doğu vilayetlerinde 22 Haziran’da meydana gelen depremde bin 200’den fazla kişi yaşamını yitirmişti.

Afganistan'Da Sel: 39 Ölü

Afganistan'Da Sel: 39 Ölü

Afganistan'Da Sel: 39 Ölü

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.