DOLAR
40,2489
EURO
46,6357
ALTIN
4.317,35
BIST
10.075,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
33°C
İstanbul
33°C
Açık
Perşembe Açık
34°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Açık
32°C

Adana’da suyu kesilen kanallar çöplüğe döndü

Adana’da, kent merkezinin kuzey ve güneyinden geçen kanallardan bırakılan sular, tarım mevsiminin bitmesi ve yağışların başlamasıyla kesildi. Çevreye dökülen çöpler ve yosunlarla oluşan kirlilik ise tepki çekti.

Adana’da suyu kesilen kanallar çöplüğe döndü
10.12.2022 12:40
A+
A-

Kent merkezinin güney ve kuzey bölgelerindeki mahallelerden geçip Çukurova’nın 2 milyon dekar tarım arazisine can veren Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait kanallardan bırakılan su, tarım mevsiminin sona ermesi ve yağışların başlamasının ardından kesildi.

Küçük çaplı su birikintilerinin kaldığı kanallar, bilinçsiz kişilerin attığı çöpler ve yosunlar, kötü koku ve manzaraya yol açtı.

Adana’da Suyu Kesilen Kanallar Çöplüğe Döndü

BALIKLAR BİRİKİNTİLERDE CAN ÇEKİŞİYOR

Su birikintilerindeki balıkların bazılarının oksijensizlikten can çekiştiği, bazılarının da öldüğü görüldü. Kirliliğin yoğun olduğu bölgelerden geçenlerin, koku almamak için burunlarını kapatması dikkat çekti. Çevredekiler, kanalın temizlenmesi için yetkililerden yardım istedi.

Kentin işlek bölgelerinden Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi’nden geçen kanalın güzergahında yürüyüş yapan Müzeyyen Yılmaz, “Öyle bir koku var ki hiç sormayın. Her gün burada yürüyüş yapıyorum. Su çekildiğinden bu yana manzara böyle. En kısa zamanda temizlenmeli” dedi.

Adana’da Suyu Kesilen Kanallar Çöplüğe Döndü

TEMİZLİĞE KISA SÜREDE BAŞLANACAK

DSİ yetkilileri ise her yıl sulama mevsimi bittiğinde planlı olarak kanalların temizlendiğini belirterek, yeni sezon temizliğine ise kısa sürede başlanacağını bildirdi. (DHA)

Son dakika gelişmelerine anında ulaşmak için Twitter’da ve Telegram’da @akilligundem hesabını takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.