Çevrimiçi güvenlik için çevrimiçi hesaplarda güçlü şifreler kullanmak, iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktifleştirmek ve şifreleri…
İçinde bulunduğumuz dijital çağda, çevrimiçi güvenlik çok önemlidir. Çevrimiçi güvenlik önlemlerine sahip olmak, bireyleri, işletmeleri ve kuruluşları kötü niyetli saldırılardan, veri ihlallerinden ve diğer siber suç türlerinden koruyabilir. Çevrimiçi güvenlik için çevrimiçi hesaplarda güçlü şifreler kullanmak, iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktifleştirmek ve şifreleri bir şifre yöneticisi ile yönetmek çevrimiçi verilerimizi güvende tutar.
Bu önlemler alınmadığında, kötü niyetli üçüncü partiler hesaplarımıza erişebilir, verilerimizi çalabilir ve dolandırıcılık veya diğer suçları işlemek için verilerimizi kullanabilir. Bilgisayar korsanları bilgilerimizi siber saldırılar yapmak veya bilgisayar veya ağlara erişmek için bilgimiz dışında kullanabilir.
Ayrıca, çevrimiçi güvenlik sağlanmadığında, cihazlarımıza virüs ve diğer kötücül yazılımlar yerleştirilebilir ve bu da verilerimizi ve gizliliğimizi ihlal edebilir. Cihazlarımızda banka hesapları ve şifreler gibi hassas bilgiler olabilir ve cihazlarımız diğer sistemlere karşı siber saldırılar düzenlemek için kullanılabilir.
Aşağıdaki basit önlemleri alarak, çevrimiçi verilerinizi koruyabilir ve cihaz ve hesaplarınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz.
ExpressVPN’in anketi, şifre sıfırlamaya bireylerin ne kadar vakit harcadıklarını ve hangi hesapların şifrelerini sıkça unuttuğunu rakamlarla ortaya koyuyor. Gerçekleştirilen ankette, bankacılık, sosyal medya ve alışveriş sitelerinde kullanılan hesapların şifrelerinin diğer hesap türlerine göre daha çok sıfırlandığı ortaya çıktı.
Ayrıca, anket katılımcılarının yarısından çoğu unuttukları şifrelerini tahmin etmeye çalışırken hesaplarını kitlediklerini belirtti.
Çevrimiçi güvenliği sağlamanın en önemli adımlarından biri, çevrimiçi hesaplarda şifre yöneticileri ve güçlü şifreler kullanmaktır. Şifre yöneticisi kullanırsanız, her çevrimiçi hesabınızın şifresini hatırlamanıza gerek kalmaz, sadece şifre yöneticisinin şifresini hatırlamanız yeterli olur.
Bir şifre yöneticisi kullanmak, hesaplarınızın olabildiğince güvenli olmasını sağlamanın harika bir yoludur. Şifre yöneticileri, tüm kullanıcı adlarını ve şifrelerini saklar, böylece yalnızca ana şifreyi hatırlamanız gerekir. Bu, daha karmaşık ve güvenli şifreler kullanırken bunlara kolayca erişmeye devam edebileceğiniz anlamına gelir. Buna ek olarak, şifrelerinizden birinin güvenliği ihlal edilirse, yenisini hatırlamanıza gerek kalmadan hızlı ve kolay bir şekilde güncelleyebilirsiniz.
Güçlü şifreler kullanmak çok önemlidir çünkü güçlü şifreler, bilgisayar korsanlarına ve diğer kötü niyetli aktörlere karşı ilk savunma hattınızdır.
İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA), çevrimiçi güvenliğiniz için yararlı olan başka bir güvenlik önlemidir. Bu yöntem, kullanıcıların hesaplarına erişmek için iki adım tamamlamasını gerektirir. Örneğin, bir kullanıcının adını ve şifresini girmesi ve ardından cep telefonuna gönderilen kodu girmesi gerekebilir. Bu, çevrimiçi hesaba ekstra bir koruma katmanı sağlar çünkü birisi kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilse bile kod olmadan hesabınıza erişemez.
Güvenli sitelerden alışveriş yaptığınızdan emin olmanız önemlidir. Bir siteninn HTTP durumunu kontrol etmek, bilgilerinizin güvende olduğundan emin olmanın harika bir yoludur. Web adresinin başında bir ‘’https://’’ ön eki görüyorsanız, bu sitenin güvenli olduğu ve gönderdiğiniz tüm verilerin şifrelendiği anlamına gelir. Öte yandan, bir ‘’http://’’ öneki görürseniz, site güvenli değildir, bu nedenle siteden kaçınmak ve bu site ile kredi kartı gibi bilgilerinizi paylaşmamak en iyisidir.
Sonuç olarak, dijital çağda çevrimiçi güvenlik çok önemlidir. Şifre yöneticilerini kullanmak, güçlü şifreler oluşturmak, iki faktörlü kimlik doğrulama ve alışveriş sitelerinin HTTP durumunu kontrol etmek, hesaplarınızın ve verilerinizin kötü niyetli aktörlerden korunmasını sağlamaya yönelik önemli adımlardır. Bu önlemlerin alınması sizi ve bilgilerinizi siber suçlardan korumaya yardımcı olur.