ref: refs/heads/v3.0
DOLAR
28,9846
EURO
31,2142
ALTIN
1.864,65
BIST
7.913,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Salı Az Bulutlu
13°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
14°C
SON DAKİKA
14:10 Restorandan 2 Bin Lira Hırsızlığın 14 Yaşındaki Şüphelisi Yakalandı
14:10 Destici: Sokak Köpekleri İçin Gerekirse Atatürk’ün 1932’Deki Tamimi Uygulansın
13:33 Kurtulmuş: Dünya İnsan Hakları Günü’nün Tüm Dünya İçin Bir Çıkış Kapısı Olmasını Diliyorum
13:33 Mardin’de İnşaatın Asansör Boşluğuna Düşen İşçi Öldü
13:25 27. Golf Mad Golf Turnuvası’nda Şampiyon Max Kramer
13:21 1915 Çanakkale Köprüsü, ‘Yılın Projesi’ Seçildi
13:14 Samsun’da 15 Yıl Hapisle Aranan Hükümlü Yakalandı
13:14 Zonguldak’taki Heyelan; 2 Kişinin Cansız Bedenine Ulaşıldı
13:10 İzmir’de Terör Operasyonu; 4 Gözaltı
13:03 Ataşehir’de İşinsanı Serdar Sözbir’e Silahlı Saldırı Kamerada 
13:02 Elektrikli Araçlar İçin ‘Korsan Taşımacılık’ Şikayeti
12:44 Atatürk Orman Çiftliği’nden Kadın Kooperatifleri Ve Üretici Birliklerine Destek
12:25 Özgür Özel: İlk Vekil Olduğumdan Bu Yana Misafirhanede Kalıyorum
12:25 ‘Uluslararası Yatçılık Sektörü Kongresi Amacına Ulaştı’
12:20 Beşiktaş’taki Terör Saldırısında Şehit Oanlar Anıldı
12:10 Kimyasal Maddelerin Depolandığı Tesisteki Yangında Soğutma Çalışması
12:04 Rize’de, Avm’nin Tepki Çeken Yılbaşı Kurdelesine ‘Fiyonk Ve Şerit’ Takviyesi
12:04 Emniyette Tartıştığı Polis Öldürmüştü; Vurulmadan Önce De Tehdit Edilmiş
12:00 Başakşehir’de Sahte Parfüm Operasyonu
11:40 Tabancasını Temizlerken Kendini Vurdu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

1 Eylül’e Hazırlanan Balıkçılar: Hamsi Bol, Palamut Gözükmüyor

Altan ÇİMEN – Özkan ÖZGER / İSTANBUL – (DHA) 1 EYLÜL’DE sona erecek olan denizlerde avlanma yasağına sayılı günler kala balıkçılar hummalı çalışma içinde. Teknelerini ve ağlarını yeni sezona hazırlayan balıkçılar av sezonunun başlamasını bekliyor …

1 Eylül’e Hazırlanan Balıkçılar: Hamsi Bol, Palamut Gözükmüyor
27.08.2023 16:40
A+
A-

Altan ÇİMEN – Özkan ÖZGER / İSTANBUL – (DHA) 1 EYLÜL’DE sona erecek olan denizlerde avlanma yasağına sayılı günler kala balıkçılar hummalı çalışma içinde. Teknelerini ve ağlarını yeni sezona hazırlayan balıkçılar av sezonunun başlamasını bekliyor. Rumeli Feneri’ndeki balıkçı barınağında hazırlıklarını sürdüren balıkçılardan İsmail Pekdemir,  “Geçen yıllara göre palamut çok var diyemeyiz ama Allah nasip ederse hamsi var, çinekop var, istavrit var, lüfer var yani Allah herkesin rızkını verir. ” dedi. Balıkçı Aydoğan Kamburoğlu ise artan maliyetleri gerekçe göstererek, “Zaten şu an da hazırlığımızı yapıyoruz ama denize çıkıp çıkmayacağımız henüz belli değil. Artan maliyetlerden dolayı şu an da eleman dahi almış değilim. ” diye konuştu.

15 Nisan’da başlayan denizlerde avlanma yasağı 1 Eylül Cuma günü sona eriyor. Yasağın ardından ‘Vira Bismillah’ diyerek avlanmaya çıkacak olan balıkçılar yıpranan ağlarını ve teknelerini yeni sezona hazırlıyor.  Rumeli Feneri Balıkçı Barınağı’ndaki balıkçılar hamsi ve istavritin bol palamudun ise az olacağını söylüyor. 

“15 NİSAN’DA DA AYNI SEVİNÇLE DÖNMEYİ TEMENNİ EDİYORUZ”

Av sezonuna hazırlanan balıkçı Rıdvan Ayparçası, “Ordu, Fatsa’dan kalktık, geldik. Avlanacağız bu sene. Temennimiz bu sene balıkçılığın biraz daha bol geçmesi ve mazot şartlarından dolayı biliyorsunuz, bizim için baya bir zor oluyor. Balığın para etmesi, buradan herkes aynı 1 Eylül’de nasıl sevinçli bir şekilde geldiyse sezon sonu Nisan 15’de de sevinçli bir şekilde gitmesini temenni ediyoruz. 1 Eylül’e kadar ağlarımızı hazırlayıp hayırlısıyla denize çıkmayı temenni ediyoruz. İnşallah balık bol olur, millet de doyasıya balık yer.” diye konuştu.

“PALAMUT YOK, HAMSİ, ÇİNEKOP, İSTAVRİT VAR”

Teknesinde bulunan ağları yeni sezon için tamir eden İsmail Pekdemir, “1 Eylül’den Nisan 15’e kadar bu iş devam edecek. Allah kaza bela vermezse herkes bir şeyler kazanacak. Şu an da ağlarımızda eksik olan yerleri tamamlıyoruz, tamiratını yapıyoruz. Allah nasip ederse Eylül’ün 1’inde denize çıkacağız. Umudun bittiği yerde herşey biter ki zaten. Geçen yıllara göre palamut çok var diyemeyiz ama Allah nasip ederse hamsi var, çinekop var, istavrit var, lüfer var yani Allah herkesin rızkını verir. Bu kayık 50 metre, bu kayıktan şu an da 50 kişi ekmek yiyor. Dışarıdakiler hariç sadece burada 50 kişi ekmek yiyor. Dışarıdan binlerce kişi, yani herkes bunun peşinde. Balık çok olursa halk için daha verimli olur, belki daha ucuz olur. Biz bunu sadece tutmakla mükellefiz.” dedi. Balık fiyatlarına da değinen Pekdemir, “Üretim yok ve sadece havuz balıkları var veya buzhaneye konulanlar var.” ifadelerini kullandı.

“BU SENE BALIKÇININ İŞİ ÇOK ZOR” 

Sezon öncesi teknesinin bakımını yapan Aydoğan Kanburoğlu, “Hazırlıklarımız şu an da gördüğünüz gibi devam ediyor. Fakat mazotun çok aşırı derece de artması nedeniyle biz geçen seneyi arar duruma düştük. Geçen sene aşırı bol palamut balığı vardı, bu sene palamut balığı da yok. Hayırlısı diyelim ama bu sene balıkçının işi çok çok zor. Zaten şu an da hazırlığımızı yapıyoruz ama denize çıkıp çıkmayacağımız henüz belli değil. Artan maliyetlerden dolayı şu an da eleman dahi almış değilim. Biz Palamuttan başlardık sezona ama bu sezon palamut hiç yok, gözükmüyor. Duyumlarımıza göre hamsi olacak gibi gözüküyor, istavrit de olur ama hamsi bu sene bol gözüküyor.” dedi. (DHA)

 

1 Eylül'E Hazırlanan Balıkçılar: Hamsi Bol, Palamut Gözükmüyor

1 Eylül'E Hazırlanan Balıkçılar: Hamsi Bol, Palamut Gözükmüyor

1 Eylül'E Hazırlanan Balıkçılar: Hamsi Bol, Palamut Gözükmüyor

1 Eylül'E Hazırlanan Balıkçılar: Hamsi Bol, Palamut Gözükmüyor

1 Eylül'E Hazırlanan Balıkçılar: Hamsi Bol, Palamut Gözükmüyor

1 Eylül'E Hazırlanan Balıkçılar: Hamsi Bol, Palamut Gözükmüyor

1 Eylül'E Hazırlanan Balıkçılar: Hamsi Bol, Palamut Gözükmüyor

1 Eylül'E Hazırlanan Balıkçılar: Hamsi Bol, Palamut Gözükmüyor

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.